Igen, kedves Olvasó, szeretném meghívni egy kávéra és egy jó beszélgetésre! Minden ember élete regény – közhely, de van benne igazság –, ezért keresek olyan partnereket, akik a hétköznapok harcait vívják, és a sorsuk furcsa, szép vagy drámai.

Fegyelmezett, komoly, nehezen enged fel. Megdicsérem szélfútta frizuráját és a szeme színéhez illő, szürke-rózsaszín pulóverét, mire hálásan elmosolyodik, mégis az előre eltervezett mondataival kezdi a beszélgetésünket. – Nem szeretném, ha ráismernének a volt férjemre! A válásunk óta megnyugodtam, sajnálom őt, nem akarok neki ártani. De mostanában oly sokan építik önmagukat feladva a karrierjüket, hogy figyelmeztetni szeretném a társkeresőket. Csak akkor stoppoljanak le a választottjuk mellett, ha volt elegendő idejük az alapos megismerésére!

Lefegyverző őszinteség

A negyvenegy éves Barbara félévi randevúzgatás és két hónapi együttélés után ment férjhez Zsolthoz, közben nem fedezte fel a kedvesében szunnyadó másik embert. Pedig e „másiknak” köze sem volt ahhoz a gátlásos fiúhoz, akit egy felnőtteknek meghirdetett nyelvtanfolyamon tanított. Barbara akkoriban mondott fel a középiskolában, ahol az egyetem befejezése óta volt angoltanár, és magánnyelviskolákban vállalt munkát. Azonnal észrevette a tanítványai közül kiragyogó, vele egyidős Zsoltot, és örült, amikor a jóképű fiú arra kérte a harmadik óra után, hogy beszélgessenek.

„A munkahelyemen senki sem tudja, hogy saját pénzemből képzem magam, aminek az a legfőbb oka, hogy kevesebbnek érzem magam a többieknél – mondta Zsolt lefegyverző őszinteséggel. – Rengeteg az »úrigyerek« a kollégák között, akik már kiskorukban tanulhattak angolul, de engem egyedül nevelt az óvodai dadusként dolgozó anyám, csoda, hogy nappalin végezhettem el egy műszaki főiskolát. Jó vagyok a szakmámban, de nem fogok előbbre lépni a ranglétrán, mert nem tudok angol nyelvű prezentációkat tartani a külföldi partnereink előtt, pedig érettségiztem a nyelvből, és a főiskolán is tanultam. Ezért robotolok csöndes hangyaként…”

Beszélgetésük egy közeli kávézóban folytatódott, ahol Barbara őszinteséggel reagált az őszinteségre. Elmesélte, hogy szakmai problémája nincs, de emberi annál több, hiszen épp most próbál Barbiból Barbarává válni, tehát elköltözik a szüleitől, akik elégedetlenek vele, mert nem tud felmutatni egy rendes vőlegényt. Sokat nevettek, koccintgattak, majd azzal álltak fel a többórás beszélgetés végén, hogy tán meg tudják oldani egymás problémáit…

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .