Egy jól megtervezett edzésprogram csodákra képes, ha a testünkről van szó, de mi a helyzet az arcunkkal? Ha szeretnénk természetes módon megőrizni vonásaink feszességét, bőrünk frissességét, arcunkat is megéri kiadósan átmozgatni!

Igaz, a mosolygás, a beszéd nap, mint nap megmozgatja az arcunkat, de mivel izmaink össze vannak kapcsolva, nem mindegy, mely izmokra fókuszálunk, és hogyan „tornáztatjuk” őket külön-külön. A lényeg ebben is a tudatosság, a megfelelő gyakorlatok elsajátítása és napi szintű végzése.

Arcjóga, avagy stresszoldó masszázsfogások

Elsőre talán meglepően hangzik, de akárcsak a sportokban, az arcizmaink átdolgozására is többféle stílus létezik, hiszen ebben az esetben is edzésről, az izmok erősítéséről és kilazításáról van szó. A külföldön népszerű face building, face fitness és a face gym mellett a face yoga, vagyis az arcjóga tudománya a legösszetettebb módszer.

A Japánból származó különleges masszázstechnika nem véletlenül kapta a jóga elnevezést: a szorosan egymásra épülő gyakorlatok az energia szabad áramlását segítik, kiegyensúlyozva az energiapályákat és a teljes nyirokrendszert. A kezdetben az arc aszimmetriájának kezelésére alkalmazott módszer az arc mellett a fejbőr, fülek, nyak, dekoltázs és vállak átmozgatásáról is szól. A mozdulatok felfrissítik az arcot, feszesítik az izmokat, ezáltal lassítva az öregedési folyamatokat – igazolják a tapasztalatok mellett a tudományos kutatások is. De nem csak ezért éri meg beépítenünk az arcjógát a napjainkba: a gyakorlatok nyugtatólag hatnak az idegrendszerre, így nemcsak fizikailag, de lelkileg is feltöltődhetünk, harmóniába kerülhetünk általuk még ezeken az igencsak borongós téli napokon is.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .