A Nők Lapja 2021/40. számának Panoráma rovata.

Afrika sokkal több és változatosabb annál a képnél, mint amit a médiából ismerünk. A kontinens pozitívabb bemutatásával sokan talán még bátorságot is merítenének ahhoz, hogy ellátogassanak erre a barátságos vidékre, amely gyönyörű helyeket, érdekes embereket és rengeteg meglepetést tartogat az odautazók számára. Al Ghaoui Naima most ilyen képet tár elénk.

Amikor két hete megérkeztünk új munkaállomásomra, Nairobiba, Kenya fővárosába, egy félreértés miatt nem jött ki értünk senki az irodából, így hajnali ötkor a reptér előtt fagyoskodtunk jó pár bőrönddel és a kutyánkkal – a közhiedelemmel ellentétben ugyanis Afrika sok területén hideg évszakok is vannak. A mobilomnak köszönhetően azonban gyorsan találtam megoldást: telefonos applikáción rendeltem egy autót, és GPS-en követtem végig, ahogyan perceken belül odaér hozzánk, aztán pedig a fuvart egy másik telefonos alkalmazással fizettem ki, egyenesen a sofőr mobilszámára, készpénz nélkül. Amikor végül megérkeztünk az üres házba, megint csak a mobilom volt segítségemre. Egy helyi közértből pillanatok alatt rendeltem pár alapvető élelmiszert, két óra múlva ki is szállították, így még reggelit is tudtam készíteni a gyerekeknek. Mindezt Afrikában, egy olyan kontinensen, amiről sohasem a technológia vagy az innováció jutna az emberek eszébe, csak az elmaradottság és a nyomor.

Afrika megítélése

Az évek során folyamatosan azt tapasztaltam, hogy otthon szinte kivétel nélkül mindenki úgy tekint Afrikára, mint a szegény, éhező kontinensre, ahol betegségek és háborúk sújtják az ott élőket nap mint nap. Számtalanszor kérdezték tőlem, hogyan tudok ilyen nyomorban élni, és nem félek-e a betegségektől. Mindez persze nem meglepő, hiszen a kontinensről szóló hírek csak akkor jutnak el hozzánk, amikor helyiek százezreit érinti valamilyen katasztrófa.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .