A Nők Lapja 2021/34. számának Szépség rovata.

A haladó szépségápolási trendek nem a ráncok – és velük együtt a korunk – eltüntetését tűzik ki célul, hanem bőrünk, hajunk, körmeink egészségét, legyünk akárhány évesek. Ezzel nem csupán megkövesedett tabukat döntögetnek, hanem életminőségünk és lelkiállapotunk javulásához is hozzájárulnak.

Fiatalok nem lehetünk örökké – szépek igen. A világ vezető szépségápolási magazinja, az Allure 2017-ben kijelentette, hogy többé nem használja az „anti-aging” (öregedés elleni) kifejezést a cikkeiben. Ezzel mintegy legitimálták azt az újfajta törekvést, miszerint ideje másképp gondolni az idősödésre, vagyis inkább azokra figyelnek, akik mindaddig láthatatlanok voltak a szépségipar számára. Az iparág által generált fiatalságkultusz hosszú éveken át sugallta azt, hogy csak akkor maradhatsz értékelhető tagja a társadalomnak, ha negyven fölött mindent megteszel azért, hogy egy perccel se öregedj tovább.

Jó példa erre Isabella Rossellini esete: nagyjából 25 évvel ezelőtt, amikor az akkoriban a világ legjobban fizetett modelljének számító Rossellini elmúlt negyven, az ismert kozmetikai márka, amelyet képviselt, felbontotta vele a szerződést, arra hivatkozva, hogy túl idős. Majd két évtizeddel később visszahívták. Akkor Rossellini 63 éves volt, és rákérdezett, hogy miért pont ő. Miért akkor? „Mert te vagy a megfelelő ember ahhoz, hogy elmondj egy új történetet” – válaszolta a márka igazgatója.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .