Dr. Donauer Nándor rovata a Nők Lapja 2021/33. számából.

Lassan – dehogy lassan, mintha vágtatna az idő – vége felé közeledik a vakáció. Korábban már ejtettem néhány szót a felkészülés fontosságáról. (Előkészülni a másnapra, a kirándulásra, a táborozásra.) Most egy majdnem tíz hónapig tartó „túrára”, az iskolára kell lassan ráhangolódni. Ahhoz, hogy ez a kaland senki számára ne tortúra legyen, bizony készülődni kell. Szülőknek, gyerekeknek, a családnak. Semmi gond, még van jó tíz napunk.

Különösen azoknak a családoknak ajánlom figyelmébe az itt ismertetett „rákészülési tippeket”, ahol a gyerek iskolát váltott, vagy egy köztudottan ismert „versenyistállóba” nyert felvételt, vagy felső tagozatba lép, vagy éppen az általános iskolai tanulmányait fogja középszinten folytatni.

Nézzük hát, hol is kell kezdenünk a csapatmunkát. A kicsiknek, akik most mennek első osztályba, augusztus 20-ától, a tűzijátéktól számítva vissza kell térniük az egészséges idejű lefekvéshez és az elégséges alváshoz. Fokozatosan, szépen szeptember elsejére szokjanak vissza az esti 8 órai ágyba bújásra.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .