„A férjemnek mástól lesz gyereke” – Túléli a kapcsolat?

A Nők Lapja 2021/27. számának Lélek rovata.

Megcsörren a telefon, ismeretlen szám, egy nő szól bele, a férjem szeretője. Azt mondja, már másfél éve együtt vannak a férjemmel! Nem kapok levegőt, a szám kiszárad. A nő folytatja, nem elég neki ennyi, azt kéri, öntsünk tiszta vizet a pohárba, mert ő éppen négy hónapos terhes.

Villámcsapásszerű hír, elsötétül a világ, le kell ülni ilyenkor, és mintha már nem is ugyanúgy forogna ezután a föld, hanem máshogy, visszafelé. Ilyesféle élményekről számolnak be azok a nők, feleségek, anyák, akikkel ez megtörtént, akik megtudták, hogy a férjüknek gyereke születik valaki mástól. Azt talán mindannyian sejtjük, hogy a megcsalás, a félrelépés sok kapcsolatban előfordul, de mi van akkor, ha ebből a viszonyból még gyermek is lesz? Egy kis ember, akinek a puszta léte is azt jelenti, elhagytak bennünket, elfordultak tőlünk!

A lelepleződés

Éva már tizenöt éve együtt volt a férjével, két gyerekük már kamaszodott, és szépen éltek, senki nem sejtette, milyen titkok rejtőznek a háttérben. A férj, nevezzük Józsefnek, önmagát leplezte le, amikor egy szép napon bejelentette, hogy gyereke született, nem akar tovább titkolózni. Szeretné nevelni a kisfiát, de a feleségét nem akarja elhagyni, mert ráébredt, hogy sokkal jobban szereti őt, mint azt a másikat. Megígérte, hogy nem tartja fenn tovább a külső kapcsolatot, csak apaként lesz jelen a fia életében. De hiába bizonygatta ezt, Éva nem volt képes megbocsátani, nem is gondolkodott el ezen, egyből ajtót mutatott.

– Pontosan éreztem – meséli –, hogy nem tudok megbocsátani, képtelen leszek így folytatni tovább. A válás után azonban jó kapcsolat jött létre közöttünk, a kisfiával is, sőt annak anyjával. Együtt ünnepeljük a születésnapokat, nem okoz gondot az sem, ha valahol együtt kell megjelennünk. De ehhez le kellett zárnom magamban azt a régi életet.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .