Gyógyszervásárlás másképp. A Nők Lapja 2021/24. számának cikke.

Az interneten pillanatok alatt be lehet szerezni gyógyszereket, vitaminokat és étrend-kiegészítőket, nem mindegy azonban, mennyire vagyunk körültekintők. Megnéztük, milyen veszélyei lehetnek az online vásárlásnak, és hogyan lehetünk biztonságban.

Bár korábban is vehettük gyógyszereket online, ez a vásárlási mód a járvány elején vált nagyon jellemzővé. A tavaly tavaszi pánik idején az így beszerzett készítmények forgalma megháromszorozódott, és azóta sem esett vissza a korábbi szintre. Magyarán, aki a járvány miatti ijedségében rájött az online gyógyszervásárlás előnyeire, az nagy eséllyel megtartotta ezt a szokását. Ezzel nincs is baj, de ismerni kell a mikéntjét és tisztában kell lenni a veszélyeivel. Ugyanis nem minden interneten árult gyógyszer az, aminek látszik. És nem mindegy az sem, honnan rendelünk ilyen készítményeket.

– Magyarországon működhetnek legális internetes patikák, de csak olyanok, amelyek mögött fizikailag létező gyógyszertárak is állnak. Az online patikákat az Európai Unió is védelmezi, ezért kifejlesztett egy olyan logót, amelyet ezeken a weboldalakon el kell helyezni – mondja dr. Ilku Lívia, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .