Kutyanapközi testközelből. A Nők Lapja 2021/20. számának riportja.

Akár az óvodások, egész nap játszanak, szaladgálnak és szocializálódnak azok a szerencsés kutyák, akiket a gazdáik beíratnak a kutyanapközibe. Sokat nyer vele a vállalkozás vezetője is: egész héten friss levegőn sétál, több tucat élőlény rajong érte, ő pedig úgy érezheti magát, mint egy multicég vezérigazgatója.

A Hajógyári-szigeten Babai Biankát, a kutyanapközi vezetőjét könnyű felismerni, mert huszonhat kutya örvénylik körülötte. Amikor megközelítjük a réten, egy terrier kíváncsian elénk szalad, a többiek azonnal követik. Csaholnak, szaglásznak minket, egy kis francia buldog a két lábam közé fúrja magát. Felfoghatatlan a forgatag.

– Rizling, tudjuk, hogy te vagy a legjobb – csillapítja a kedélyeket Bianka. – Na, gyertek, srácok!

Bianka derekán kiképzőszoknya, tele zsebbel. Kiszór egy marék jutalomfalatot, a kutyák egy kupacban gyűlnek össze előtte.

„Köszi, Bonbon, jó fej vagy!”

Bianka már kiskorában is imádta a kutyákat, az sem érdekelte, ha megharapták. A brüsszeli griffonja tizenhárom éves, miatta tanult kutyakozmetikát, mert annak idején ezt a fajtát még senki nem vállalta el. El is helyezkedett egy kutyás cégnél, ahol napközivel is foglalkozott. Vállalkozását kilenc éve indította, azóta a csapat három kollégával bővült. Agresszív vagy tüzelő kutyákat nem fogadnak. A szolgáltatást általában az elfoglaltabb gazdák veszik igénybe, de rengeteg a nyugdíjas ügyfél is, akiknek nagy segítséget jelent, ha kedvencük levezeti a felesleges energiáit.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen lehet egy kutyának a kutyanapközi?
Hogy néz ki az ott dolgozók átlagos munkanapja?
Gondolatok a kutya-ember kapcsolatról.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .
Ez is érdekelhet