Fiatal tehetség, akire érdemes odafigyelni. A Nők Lapja 2021/19. számának interjúja.

Viviennel a kiadó recepcióján találkozunk. Bemondja a nevemet, hogy engem keres, miközben ott állok tőle fél méterre. Ebben a jó kis maszkos világban akár el is sétálhattunk volna egymás mellett. De nagyon örülök, hosszú ideje ez az első beszélgetés, amit személyesen ejthetek meg egy interjúalannyal. A törékeny, mégis erős színésznő a Katona József Színházban játszik, ám a járvány miatt egyelőre csak a tévé képernyőjén láthatjuk, az Apatigris című sorozatban, az apát alakító Scherer Péter lányaként.

Felsétálunk a szerkesztőségbe – ez az állandóan zizegő hely is mennyire nyugalmas most! –, és beszélgetni kezdünk. Először is arról a hírről, ami egy órával korábban futott be a telefonunkra, Törőcsik Mari haláláról.

Épp a fürdőszobában készülődtem reggel – mondja Vivien –, amikor bejött a párom azzal, hogy Mari meghalt. Csak letámaszkodtam az asztalra, és nem bírtam megszólalni. Elkezdtem felnőtté válni, és az első és legfontosabb, amit el kell fogadnom – erre világít rá az elmúlt egy év is –, hogy folyamatosan fogynak mellőlem az emberek. És fel kell dolgoznom a halálukat. Nemegyszer találkoztam Marival, és bár nem voltunk közeli viszonyban, példaképnek tekintettem. Elképesztő maximalizmust és alázatot tanított mindannyiunknak. Néha azt érzem, kopik ki a világból a szerénység és a munka iránti alázat, ahogy a szakma és az élet szeretete is. Egyszerűen nem jövök rá, miért változik ebbe az irányba a társadalmunk.

Önről viszont azt mesélik a kollégái, hogy ebből a szempontból a régi iskolát képviseli.

Ezt magamról nem tudom megmondani. Az biztos, hogy jól neveltek a szüleim. Fontos része a lényemnek, amit tőlük kaptam. Azt is fontosnak tartom, hogy a legjobb mesterektől tanultam az egyetemen. Talán emiatt indítottam jól a pályát.

Nemcsak jól indult a pályája, de szép ívet is húz.

Ebben is bizonytalan vagyok. Eleve bizonytalannak tartom a szakmánkat – és erre rápakol a Covid-helyzet. Nálunk nincs olyan, hogy folyamatosan lépdelek felfelé a ranglétrán, és jön a fizetésemelés. Eddig biztosan szerencsém volt. Nem is tudom, kinek köszönjem. Ha jó dolgok gördülnek elém, a nagymamáimnak szoktam, odafent. De amikor például ilyen nagy a csend, ha hónapokig nincs semmi, akkor én is pillanatok alatt képes vagyok azt gondolni, hogy ennyi volt… Leírtak, mindenki rám unt, és akkor itt befejeztük.

Mi rángatja ki a végzetes hangulatból?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Hiányzik-e neki a vidék, ahonnan származik?
Mivel akart foglalkozni eredetileg?
Milyen sorozatokban láthattuk, láthatjuk?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .