Nap mint nap döntünk a környezetünkről – Tények és tévhitek a klímaváltozásról

Tények, amikkel nem árt tisztában lennünk. A Nők Lapja 2021/18. számának cikke.

Félelem és bizakodás, lelkiismeret-furdalás és tenni akarás – az éghajlatváltozás fájó valósága a mindennapjaink, a gondolkodásunk, az érzelmi életünk része lett. Nem könnyű kiigazodni a sok-sok információ között, ezért most tudós elmék segítségével tisztázunk néhány elterjedt elképzelést a föld, az emberiség és Magyarország jövőjéről.

Tavaly áprilisban, az első lezárás idején megdöbbenve láttam, hogy az utcánkban a bokrok és a fák mintha olyan harsányan zöldellnének, olyan hatalmas leveleket növesztenének, mint soha korábban. A járvány miatt ekkorra már egész országokban rendeltek el kijárási tilalmat, volt, ahol hónapokra. Leállt a turizmus, kiürültek az utak. Az internetet kisvártatva elözönlötték azok a cikkek, amelyek arról számoltak be, hogy a természet azonnal meghálálja a pauzát. „Visszatértek a delfinek a Boszporuszba!”, „Walesben kasmírkecskék lepték el egy kisváros központját!” – szóltak a vidám szalagcímek. Azaz úgy tűnt, a vadon visszahódítja területeit, sőt, idén az a hír is felröppent, hogy az immár egyéves leállás még a klímaváltozást is megállíthatja. De mi ezekből a tény, és mi a tévhit?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Vajon tényleg háborúzni fognak az emberek a vízért?
Milyen lesz Magyarország a klímaváltozás következtében?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .