Színház és még mi minden! A Nők Lapja 2021/10. számának interjúja.

Igazán kalandos életút az övé. Dolgozott színészként, asztalosként, diplomataként, rendezőként, vezetett rádióműsort, a hangját adta rajzfilmfiguráknak, irányított vállalatot, és vállalt politikai szerepet. Mára visszatért igazi nagy szerelméhez, a színházhoz. A hetvenhét éves művésszel Szegő András beszélgetett.

– Nem tudom, ismered-e a történetet, hogy amikor a nagy zongoraművész, Paderewski Lengyelország elnöke lett, a francia elnök így fakadt ki: micsoda bukás!

– Nem, nem ismertem, de remek sztori!

– Olyan nagyon azért ne nevess, Andriska, mert hasonló blama veled is megesett: szeretett, népszerű színészből fontos diplomata lettél. Ráadásul két alkalommal is! Erre nehéz mentséget találni.

– Ha azt mondom, aztán mindkét alkalommal visszatértem a színpadra, és most vén fejjel is még a Vígszínházban játszom, ráadásul négy pazar szerepben, az enyhítő körülménynek számít?

– Ha komolyan megígéred, hogy többé nem leszel fődiplomata vagy tengerészeti miniszter, akkor igen. Egyébként hogyan tekintesz vissza életednek ezekre a kurflijaira?

– Én ilyen kurflis természet vagyok. Fiatal korom óta meglehetős rendszerességgel mániákusan hívom ki a sorsot hol magam ellen, hol magam mellett. A múltkoriban számoltam össze, hogy az elmúlt három évtizedben huszonnyolc alkalommal költöztem. Városok, országok, földrészek között összevissza. Igen, én amolyan jövőmenő pali vagyok, és folyton keresem közben a kalandokat. Azt ne kérdezd, ezt így gondoltam-e ki magamnak, vagy így alakult az életem. Erre nem tudnék megbízható választ adni.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Színházról és külföldi életről is szó esik az interjú folytatásában, illetve arról is, mennyiben változott András az idők folyamán.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .