Tanításon innen és túl - ezt kell tudni az USA új first ladyjéről. A Nők Lapja 2021/2. számának cikke.

Novemberben az Amerikai Egyesült Államok új elnököt választott Joe Biden személyében. Bár történelmi jelentősége miatt most elsősorban Kamala Harris, az USA első női, színes bőrű alelnöke került az érdeklődés középpontjába, az új first lady sem kevésbé figyelemreméltó. Ismerjék meg a doktor, pedagógus és bestseller-szerző Jill Bident!

Jill Biden vélhetőleg egész más karakter lesz first ladyként, mint elődei, Melania Trump vagy Michelle Obama voltak. Erre enged következtetni az a tény is, hogy ő lesz az első ebben a pozícióban, aki nem adja fel hivatását, és a Fehér Házból jár majd dolgozni a Washington melletti Észak-virginiai Közösségi Főiskolára, ahol angol nyelvet és irodalmat tanít. Rendhagyó abból a szempontból is, hogy nem először költözik férje oldalán Washingtonba: egyszer már megtette ezt az utat, amikor 2009-ben Joe Biden Barack Obama alelnöke lett, Jill pedig ezzel elnyerte az USA „second lady”-je címet. Jill alapvetően visszafogott, kedves nőnek tűnik, aki klasszikus first ladyként kísérte, támogatta férje kampányát a kezdetektől. Mikor férjét hivatalosan is megnevezték mint elnökjelöltet, így méltatta: „Tudom, hogy ha ezt a nemzetet Joe-ra bízzuk, a nemzetcsalád érdekében megteszi majd azt, amit a mi családunkért is tett: összehoz minket, és teljessé tesz, továbblendít bennünket a nehézségek idején, és betartja Amerikának tett ígéretét.” Az USA legújabb first ladyje akkor felvételről jelentkezett be: egy üres tanteremben állt, ahol az 1990-es években angolt tanított. Miután méltatta férjét, Joe Biden is csatlakozott hozzá: „Gondolj a kedvenc tanárodra, aki önbizalmat adott, hogy higgy magadban. Ilyen first lady lesz… Jill Biden” – mondta az elnökjelölt.

„Istenem, ez nem fog működni!”

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan ismerkedett meg a férjével?
Mivel foglalkozik pontosan az új first lady?
Mit csinált „second lady”-ként, amikor a férje alelnök volt Obama mellett?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .