Babavárásról és... A Nők Lapja 2020/51-52. számának címlapinterjúja.

Mennyből jövök most hozzátok, jó hírt mondok, jer, halljátok! Mert nagy örömöt hirdetek, méltán ujjong ma szívetek… – énekli Ági az Öröme az égnek, ünnepe a földnek című karácsonyi albumán. Én most ennek az angyalnak a szerepére vállalkozom, és boldogan jelentem, hogy a csoda újra megtörténik! Szalóki Ági, a zeneszerető gyerekek és felnőttek kedvence, kisbabát vár. Ez alkalomból kerestem fel otthonában.

Mielőtt elindulok, megkérdezem a kismamát sms-ben, szereti-e a töltött káposztát, mert a gyerekeimnek éppen azt főzök. Csak egy keveset vigyek, válaszolja, nagyon hálás érte. Fülemben Körforgás című lemeze dalaival, kezemben a „komatállal” állítok be a lakására egy novemberi vasárnap délután.

– Köszönöm szépen, ezt fogom vacsorázni! (Lelkesedik.) Mióta babát várok, az evés az életemben új értelmet nyert. Már hosszú ideje egészségesen táplálkozom, de most a babámat is táplálom, és az, hogy egy pici, fejlődő szervezetnek adhatok erőt és szerezhetek örömöt, az általam fogyasztott ételt százszor értékesebbé teszi, és az élvezetét is felnagyítja.

– Gratulálok a kisfiadhoz, olyan rég készülsz az anyaságra!
főn– Tulajdonképpen gyerekkorom óta. (Eltűnődik.) Mindig erős volt bennem az anyaság ösztöne, ott rejlett a gyerekkori babázásaimban, vagy ahogy a kisebbeket tutujgattam 6-7 évesen az óvodában. Hallod a gyerekhangokat a lépcsőházból? (Mosolyogva fülel.) Ő a keresztfiam a szomszédban… Mindig arról álmodoztam, hogy óvónő leszek. Aztán mégis néprajz szakos lettem az ELTE-n, de akkoriban évi 200 koncertet adtunk, és külföldön turnéztunk a Besh o droM és az Ökrös zenekarral, így képtelen voltam komolyan tanulni. Később aztán felvételiztem óvónőképző főiskolára, és nagyon sokat köszönhetek az ottani tanulmányaimnak. Elsősorban a pszichológiát és a pedagógiát hasznosítom. Huszonegy-két évesen már zenés foglalkozásokat tartottam állami gondozott ovisoknak a Pikler Emmi Intézetben, aztán Leányfalun babatáncházat vezettem, majd 2004-ben alapítottam saját zenekart, és azóta rendszeresen koncertezem ovisoknak. Két éve már babakoncerteket is adok, és ölbeli játékokat tanítok.

– Most majd a saját kisbabádat is magaddal viheted. A Facebook-ra október 17-én azt írtad ki: ,,42 éves lettem a mai napon, és örömmel tudatom veletek, hogy kisbabát várok. Éljen az élet!” Akkor kapcsoltam, hogy elrepültek az évek…
– Sokáig nem tulajdonítottam jelentőséget az időnek, lubickoltam abban, amit csinálok. 17 éves korom óta énekelek, bejártam a fél világot, rengeteget láttam, tapasztaltam. Sosem volt főnököm, szabadon éltem, és igazán élveztem azt, amit csinálok. Nem vállaltam olyat, amiben nem éreztem a helyem, és kiszálltam mindenhonnan, ahol nem tudtam igazán önmagamat adni. Dalokat írtam, lemezeket készítettem, rengeteg teremtő energiát tettem a munkámba. Kilenc albumom született… Ahhoz, hogy szülővé váljak, talán több önismeretre volt szükségem.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Szalóki Ági őszintén mesél a lombikterhességéről.
Született valami újdonság a zenei műhelyében a karantén alatt?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .