Öngyógyítás a természetesség jegyében a Nők Lapja 2020/47. számának Egészség rovatában.

Fűben, fában, méhkaptárban rejtőző, természetes hatóanyagokkal is lehet kúrálni a gyakori téli megbetegedéseket. Tapasztalatok szerint az antibiotikumként használható gyógynövények nemcsak egy adott kórokozó ellen hatásosak, hanem emellett erősítik a szervezet ellenálló képességét, segítik az egészséges működés helyreállítását, és óvják a test jótékony baktériumflóráját.

Több évezredes tapasztalat áll a természetes antibiotikumok alkalmazása mögött. Világszerte található ősi, természetes gyógymód a leggyakoribb betegségekre, fájdalmakra, sérülésekre. A sikeres használat titka a gyógynövények erejében és a gyógyítók gondos megfigyeléseiben rejlik.

Aloe Vera

Más néven sivatagi liliom, antibiotikus tulajdonságai mellett az általános erőnlétet elősegítő és gyógyító hatású növény. Szobában is nevelhető, ezért kapta a nevét: „Orvos a virágcserépben”. Belsőleg alkalmazható az immunrendszer támogatására, bélrenyheségre, külsőleg égési sérülések, nehezen gyógyuló sebek, gyulladások kezelésére. Jótékony hatású gyomor-, bél-, epepanaszok, valamint köhögés, hörghurut és más légúti betegségek esetén.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még 12 gyógyhatású növény a cikk folytatásában!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .