Úszás előtt, közben és... A Nők Lapja 2020/44. számának interjúja.

Az immár hagyománnyá vált Apám és én rovatunkon most csavartunk egyet, ugyanis nem a lány mesél az édesapjáról, hanem az apa a lányáról és azokról az időszakokról, amelyek még viszonylagos ismeretlenségben teltek.

– Amikor megszületnek a gyermekeink, arra gondolunk, sőt azért imádkozunk, hogy szebb, jobb, gondtalanabb, megpróbáltatásoktól mentesebb életük legyen, mint a miénk…
– Így van! Én is szinte pontosan ezt éreztem. Hogy majd jobb életük lesz, mint nekem.

– Ehhez képest itt van Katinka, akinek az eddigi élete szinte szüntelen viaskodás, harc, munka, erőpróba, folytonos kihívás, bizonyítás… Ön hogyan éli ezt meg?
– Csuda tudja… Mind igaz, amit elmondott, de nagy kérdés, vajon nehezebb-e az ő élete, vagy sokkal könnyebb. Ugyanis mindezek dacára ő azt csinálja, amit a legjobban szeret, amit élvez, ami boldogsággal tölti el.

– És közben hatalmas terheket hurcol, nagy felelősséget, szinte nyilvánosság előtt zajlik az élete, a sikerei nyomán támad irigység, a kudarcai esetén találkozik kárörömmel is, fontos döntéseket kell meghoznia…
– Tény, hogy eléggé zajlik az élet körülötte, de általában megtalálja az örömét ebben. Ő így szeret élni, így működik, ez jelenti számára a kiteljesedést, és ezt nem cserélné fel semmiféle luxuséletmóddal.

– De, gondolom, önnek is nyugodtabbak lennének a hétköznapjai, ha a gyermeke egy nagy bank elnök-vezérigazgatója lenne ahelyett, hogy napról napra harcba száll az idővel.
– Ezt még nem volt módom kipróbálni, de nekem ez így nagyon jó. Katinka az az ember, akinek különösen fontos, hogy legyenek álmai, és ezek az álmok meg is valósuljanak.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Féltette-e a lányát?
Mikor érezte meg, hogy a lánya tehetséges?
Hogyan látja Katinka elmúlt éveit az édesapja?
Próbáld ki most kedvezményesen!