Önzetlenség vs. önfeloldozás, szeretet és elmúlás a Nők Lapja e heti számában

Ez a hét, pontosabban a hétvége az emlékezésé nemcsak a szívünkben, hanem a Nők Lapja oldalain is, több rovatban. Természetesen sok más témával is várunk titeket, amelyekből szokásos képes hangolónkban adunk ízelítőt.

Galériánkra kattintva ízelítőt kaptok a Nők Lapja 2020/44. számának tartalmából:

Galéria | 9 kép

Önzetlenség vs. önfeloldozás, szeretet és elmúlás a Nők Lapja e heti számában

Önzetlenség vs. önfeloldozás, szeretet és elmúlás a Nők Lapja e heti számában

Fotó megosztása:

Fényeket gyújtunk

Ezen a hétvégén azokra a hozzátartozóinkra emlékezünk, akik már nincsenek velünk. Persze, gondolunk rájuk az év szinte minden napján, hol fájón, hol megnyugvással, de mindig teljes szeretettel. Ha tehetjük, kilátogatunk hozzájuk, virágot viszünk, vagy egy apró emléket, fényeket gyújtunk, hogy az egyre korábban sötétedő őszön is visszataláljanak hozzánk. A Nők Lapjában, a Korok rovatunkban rendszeresen emlékezünk olyan híres személyekre, akik életük, cselekedeteik révén érdemlik ki a halhatatlanságot, mint például ezen a héten Peggy Guggenheimre, aki tetemes örökségét arra költötte, hogy összegyűjtsön egy múzeumnyit a modern művészetek lenyomataiból. Egy másik rovatunkban pedig „hétköznapibb” asszonyról írunk, Julia Childról, aki „feltalálta” a főzős műsorokat, hogy az amerikaiakat megtanítsa főzni, hogy megízlelhessék az igazi ízeket a félkész műételek helyett. És ellátogatunk néhány híres temetőbe a világ számos pontján: a kolozsvári Házsongárditól a távoli New Orleans-i St. Louis emlékhelyig. Így tett mostani lapszámunk egyik szereplője is, a New Yorkban élő, kolozsvári születésű atomtudós nő, aki felépülve a koronavírusból kora nyáron egy temetőbe sétált el, igaz, őt az óvatosság vezette, úgy gondolta, ott kevesebben lesznek, mint egy parkban. És vele már át is tértünk a jelenbe, ebben a lapszámban ugyanis nemcsak emlékezünk jeles asszonyokra, hanem felhívjuk olvasóink figyelmét azokra a kortársakra, akik maradandót hagynak a jövő nemzedékek számára munkásságuk révén. Mócsy Ágnes atomfizikus egyetemi professzor, akiről az imént szóltunk, fantasztikus tudományos kísérletekben vett részt, most pedig dokumentumfilmeket forgat. S ha már a filmeknél tartunk, folytassuk a sort a címlapunkon szereplő Törőcsik Franciskával, aki talán pszichiáter édesanyjának köszönhetően mélyebbről közelít a szerepeihez, de fontosnak érzi a hobbijait is. És itt van velünk Hosszú Katinka, akit mindannyian ismerünk, ám most édesapja meséli el, hogyan lett a bajai kislányból világhírű úszóbajnok.

Lazarovits Szilvia, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnél a nyomtatott magazinra, ne habozz, kattints az mc.hu oldalra, vagy fizess elő a nőklapja.hu-ra és olvasd online a Nők Lapja tartalmait. Pontos részletek az mc.hu/noklapjahu oldalon! Kövess minket Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!