Bőrgyógyász, kozmetikus, plasztikai sebész... Milyen szépségtrendek uralkodnak ma, és milyen egy speciális bőrkezelés? A Nők Lapja 2020/27. számának riportja.

A szépségipar az utóbbi évtizedekben hétmérföldes lépésekkel halad, hogy ki tudja szolgálni a megnyúlt emberi élettartamból adódó extra igényeket. Állni kell a sarat, ki kell néznünk, fel kell vennünk a versenyt a fiatalokkal, halljuk mindenhonnan. Ugyanakkor sokakat látunk szépen, méltósággal megöregedni, mindenféle szépészeti beavatkozás nélkül. Lehet, hogy nekik van igazuk?

Úgy gondolom, mindenki maga döntse el, mik az igényei, mit szeretne, és főleg, mit engedhet meg magának. Riportunkban a rendelkezésre álló szépségkezeléseket térképeztük fel.
Lőrincz Réka kozmetikus bársonyos ujjai jólesően simogatják az arcomat, szinte érzem, ahogy a pórusaim isszák a tápláló krémet. Arra gondolok, miért nem teszem ezt gyakrabban? Nyilván benne van ebben a szocializáció is, hiszen anyáink a hetvenes években kezdtek egyáltalán foglalkozni a szépségápolással, az 50-es, 60-as évek szocialista felfogása szerint ez a hanyatló Nyugat luxusának számított, a nők legfeljebb titokban szöktek el kozmetikushoz. Volt, aki a háztartási pénzből csípte le a kezelések árát, mások cukorral fizettek a háború után.
Utóbbi történetet Lucika nénitől, az ország egyik első kozmetikusmesterétől hallottam hajdanán. Mára azonban jócskán megváltozott a szemlélet. A harmincas Réka, miközben letisztítja az arcom, arról beszél, hogy szerinte a megelőzésen lenne a hangsúly. Ő már tinédzserkortól javasolja az időnkénti arctisztítást, harminctól felfelé pedig megkezdhetjük a megelőző anti-aging kezeléseket, amelyek lelassítják a mimikai ráncok kialakulását. Ezek szerint alaposan elkéstem, állapítom meg magamban, de ez korántsem rontja el a kedvem. Hiszek abban, hogy az embert a sorsa mindig a megfelelő időben sodorja a megfelelő helyre. Engem például ebbe a székbe. Réka a következő napi rutint ajánlja: kötelező arctisztítás, majd jöhet rá az UV-szűrős nappali krém. Csak ezután tehetjük fel a leheletnyi nappali sminket. A festéket azonban esténként mindig távolítsuk el! Utána arctejes lemosás, lemosógél vagy -hab, hetente egyszer pedig bőrradír, utána tonik. Végül ne feledkezzünk el az arcbőrnek megfelelő éjszakai krémről sem!

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Mit mondanak a szakértők a kozmetikai trendekről?
Arckezelés testközelből, személyes tapasztalatokkal.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .