Szereljük meg a biológiánkat! – Biohacking, avagy csináld magad!-egészségfejlesztés

Újfajta test- és egészségtudatosság a Nők Lapja 2020/24. számának cikkében.

Ki gyógyulni akar, ki nagyobb teljesítményt nyújtani, száznyolcvan évig, vagy ne adj’ isten, örökké élni. Ők az Egyesült Államokból, a kaliforniai Szilícium-völgyből útjára indult mozgalom, a biohacking hívei, akikben egy a közös: különféle módszerekkel szeretnék testileg, lelkileg és szellemileg egyaránt optimális állapotba hozni magukat.

Jack Dorsey reggelenként jeges fürdőt vesz, sókivonatot iszik, majd öt mérföldet gyalogol a munkahelyére. Naponta kétszer egy órát Vipassana-meditációval tölt, illetve több rövid, de erőteljes edzést nyom le a szobabiciklijén. Állva dolgozik az íróasztalánál, amit közeli infravörös fény világít meg. Multivitamint szed, hozzá extra adag C-vitamint, okosórával kíséri figyelemmel az alvását, és esténként naplót vezet. Hét közben kizárólag naponta egyszer eszik, este fél hét és kilenc között, halat vagy csirkét salátával és zöldséggel, olykor némi étcsokival és vörösborral, hétvégenként viszont egyáltalán nem eszik. Nem, Jack Dorsey-nak nem ment el az esze, akkor nem ő lenne a Twitter vezérigazgatója, és egyben rendkívül gazdag ember. Nagyon is tudja, mit akar: élni, méghozzá minél tovább, és minél jobb egészségben. Életmódjával ő a biohacking, más néven „csináld magad!-biológia” egyik legnevesebb képviselője.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
– Mitől lesz valakiből biohacker?
– Mi kell a golyóálló kávéhoz?
– Közelebb visz-e minket a koronavírus-helyzet az egészségesebb élethez?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .