Miben ne higgyünk? Erre érdemes odafigyelni, ha gyógyulni vágyunk

Hogyan és hol vásároljunk biztonságosan gyógyszert vagy étrend-kiegészítőt? A Nők Lapja 2020/24. lapszámának Egészség rovata.

Megtévesztő hirdetések, álságos, hamis hivatkozások nem létező szaktekintélyekre és hajmeresztő butaságok olvashatók, jórészt az interneten. Az online térben, a közösségi média közvetítésével megosztással szaporodnak, és kitörölhetetlenül visszatérnek a már ezerszer megcáfolt tévhitek. Érzékeny célcsoportjuk a gyógyulásra vágyó ember, aki hajlamos hinni a csodákban akkor is, ha az esze óvatosságra inti. Mire érdemes figyelni?

A legfontosabb tanács: gyógyszert, étrend-kiegészítőt a gyógyszertárban, illetve ilyen termékek forgalmazásra engedélyezett helyen, vagy interneten kizárólag hatósági engedéllyel működő patikában ajánlott vásárolni, és nem a piacon, olcsón, ami végül igazán sokba kerülhet.

A bizalom vámszedői

A koronavírussal egy időben megjelentek a megelőzést vagy gyógyulást ígérő, csodaszereket kínáló hirdetések. Komoly járvány esetén azonban nincs helye a hitegetésnek, mert hatékony gyógymód híján csak a szigorú korlátozásokkal, a karantén szabályainak betartásával lehet megelőzni a fertőzés terjedését. Ezért az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) márciusban, a járvány kezdetekor országos fogyasztóvédelmi ellenőrzést rendelt el a koronavírus-veszély miatt aggódó embereken nyerészkedni akaró kereskedők, szolgáltatók kiszűrésére. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) sajtóközleményben intette óvatosságra az embereket a koronavírus elleni védelmet hirdető reklámokkal kapcsolatban, és jelezte, hogy eljárást indít a szabályszegő hirdetések megrendelői és megjelentetői ellen is.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Minden fontos tudnivaló a biztonságos gyógyszervásárlásról a kattintás után!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .