Egy kis borral tehát sosem lőhetünk mellé: remek ízt és karaktert kölcsönöz a húsoknak – Tobai Róbert most olyan fogást mutat, amelyben a száraz fehérbor az egyik főszereplő.
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg sertésszűz
- só, bors
- olaj
- 2 fej fokhagyma
- 1 kg mag nélküli fehér szőlő
- 4 dl száraz fehérbor
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál keményítő
- A sertésszüzet lehártyázzuk, 4 egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben, kevés olajon körbesütjük minden oldalát, majd magas falú tepsibe tesszük.
- A fokhagymát gerezdekre szedjük, megtisztítjuk. A visszamaradt olajon a fokhagymagerezdeket pár perc alatt megpirítjuk, hogy színt kapjanak, majd a hús mellé szórjuk.
- A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a szemeket félbevágjuk. A felét a hús mellé tesszük, majd felöntjük a borral, és 200 °C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben 20 percet sütjük.
- Kivesszük a húst, a visszamaradt szőlős- fokhagymás ragut serpenyőbe tesszük, hozzáadunk 1 dl vizet, a maradék szőlőt, a cukrot és a kevés vízzel elkevert keményítőt. Összeforraljuk, a hús mellé tálaljuk. Hagymás tört krumplit adhatunk mellé.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 653 KCAL/ADAG
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
Ez is érdekelhet: Szeretsz borral főzni? – Ezt a 6 hibát soha ne kövesd el!
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/09. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.
