zöldfűszeres-paprikás sült hekk air fryerben

Dobj halat a kosárba! – Zöldfűszeres-paprikás sült hekk air fryerben

Csak azért, mert vége van a nyárnak, a hekkről még nem kell lemondani. Különösen, ha air fryerben készítjük, amivel pillanatok alatt pazar, egészséges fogásokat varázsolhatunk az asztalra.

Ha valamivel csökkenteni tudod a különféle halak amúgy is rövid elkészítési idejét, az a forrólevegős fritőz. Gyorsan összedobható, jellemzően 10-20 perc alatt megsülő finomságot ajánlunk. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3-4 kisebb darab (fagyasztott) hekktörzs
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 teáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1-1 teáskanál szárított kakukkfű és oregánó
  • 1 teáskanál fokhagymagranulátum (helyettesíthető 1-2 gerezd reszelt fokhagymával)
  1. A hekktörzseket hagyjuk kiolvadni, majd kenjük meg olívaolajjal, sózzuk alaposan körbe, szórjuk meg frissen őrölt borssal.
  2. Keverjük össze a lisztet a pirospaprikával, a morzsolt zöldfűszerekkel, a fokhagymagranulátummal, és forgassuk meg a halakat a keverékben.
  3. Az air fryert 200 ºC-ra melegítsük elő 3 perc alatt, majd a hekktörzseket helyezzük a sütőpapírral bélelt kosarába.
  4. A halat 20 perc alatt süssük készre, félidőben egyszer fordítsuk meg. Uborkával és kenyérrel kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 15 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA: 356 KCAL/ADAG

Ha az ebéd utáni desszertet is air fryerben készítenéd, próbáld ki Vigh Krisztina meggyes tekercsét is!

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Air Fryer különszámában jelent meg – a magazint keresd az újságárusoknál! Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

Nők Lapja Konyha Air fryer

Ajánlott videó