Ha valamivel csökkenteni tudod a különféle halak amúgy is rövid elkészítési idejét, az a forrólevegős fritőz. Gyorsan összedobható, jellemzően 10-20 perc alatt megsülő finomságot ajánlunk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 3-4 kisebb darab (fagyasztott) hekktörzs
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 teáskanál só
- frissen őrölt bors
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1-1 teáskanál szárított kakukkfű és oregánó
- 1 teáskanál fokhagymagranulátum (helyettesíthető 1-2 gerezd reszelt fokhagymával)
- A hekktörzseket hagyjuk kiolvadni, majd kenjük meg olívaolajjal, sózzuk alaposan körbe, szórjuk meg frissen őrölt borssal.
- Keverjük össze a lisztet a pirospaprikával, a morzsolt zöldfűszerekkel, a fokhagymagranulátummal, és forgassuk meg a halakat a keverékben.
- Az air fryert 200 ºC-ra melegítsük elő 3 perc alatt, majd a hekktörzseket helyezzük a sütőpapírral bélelt kosarába.
- A halat 20 perc alatt süssük készre, félidőben egyszer fordítsuk meg. Uborkával és kenyérrel kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 15 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA: 356 KCAL/ADAG
Ha az ebéd utáni desszertet is air fryerben készítenéd, próbáld ki Vigh Krisztina meggyes tekercsét is!
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Air Fryer különszámában jelent meg – a magazint keresd az újságárusoknál! Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.
