Végre itt a kukoricaszezon, érdemes minél több fogást készíteni a csöves kukoricáról levágott szemekből, garantáltan szeretni fogják őket kicsik és nagyok.

A nyár aranyló terméséből Vrábel Kriszta most hűs levest alkotott – természetesen használhatunk konzerv csemegekukoricát is, a végeredmény ugyanolyan szuper lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg édes koktélparadicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg főtt, szemezett kukorica (konzerv vagy 4 csőről levágott szemek)
  • 2 dl natúr joghurt
  • só, frissen őrölt bors
  • fél lime leve
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 10 dkg kígyóuborka
  • 1 kis csokor koriander
  1. A megmosott, félbevágott koktélparadicsomokat forró serpenyőben, az olívaolajon rázogatva süssük, fonnyasszuk meg. Tegyük félre kihűlni.
  2. A lecsöpögtetett konzerv kukorica vagy a csőről levágott kukoricaszemek háromnegyed részét tegyük mély tálba, öntsük fel először csak 2 dl vízzel, és botmixerrel turmixoljuk simára, majd öntsünk hozzá még 6 dl vizet, adjuk hozzá a joghurtot, turmixoljuk újra össze. Kevés sóval, lime-lével ízesítsük. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
  3. Apróra vágott lila hagymával és kígyóuborkával, a maradék szemezett kukoricával, aprított korianderlevéllel és sült paradicsommal tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 225 KCAL/ADAG

Fotó: Vrábel Kriszta

Ez is érdekelhet: Így főzhetsz 3 perc alatt tökéletes, roppanós csöves kukoricát

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/08. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO augusztus címlap

Ajánlott videó