A nyár aranyló terméséből Vrábel Kriszta most hűs levest alkotott – természetesen használhatunk konzerv csemegekukoricát is, a végeredmény ugyanolyan szuper lesz.
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg édes koktélparadicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 50 dkg főtt, szemezett kukorica (konzerv vagy 4 csőről levágott szemek)
- 2 dl natúr joghurt
- só, frissen őrölt bors
- fél lime leve
- 1 kis fej lila hagyma
- 10 dkg kígyóuborka
- 1 kis csokor koriander
- A megmosott, félbevágott koktélparadicsomokat forró serpenyőben, az olívaolajon rázogatva süssük, fonnyasszuk meg. Tegyük félre kihűlni.
- A lecsöpögtetett konzerv kukorica vagy a csőről levágott kukoricaszemek háromnegyed részét tegyük mély tálba, öntsük fel először csak 2 dl vízzel, és botmixerrel turmixoljuk simára, majd öntsünk hozzá még 6 dl vizet, adjuk hozzá a joghurtot, turmixoljuk újra össze. Kevés sóval, lime-lével ízesítsük. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
- Apróra vágott lila hagymával és kígyóuborkával, a maradék szemezett kukoricával, aprított korianderlevéllel és sült paradicsommal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 225 KCAL/ADAG
Fotó: Vrábel Kriszta
Ez is érdekelhet: Így főzhetsz 3 perc alatt tökéletes, roppanós csöves kukoricát
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/08. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.
