„Hihetetlenül frissítő és hidratáló ez az uborkaleves, amikor beköszönt a kánikula. Nem hittem volna, hogy a mandula és az uborka ízben ennyire passzol egymáshoz, a leves színpompája pedig szemet gyönyörködtető, ezért havonta egyszer-kétszer biztosan elkészítem, míg tart a forróság.”
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg kígyóuborka
- 2 dl natúr joghurt
- 4 dl mandulatej
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 15 dkg koktélparadicsom (sárga és piros)
- 5 dkg mandula
- 1 csokor koriander (helyettesíthető petrezselyemmel)
- A megmosott uborkából tegyünk félre egy 4-5 cm-es darabot, a többit daraboljuk fel, tegyük mély tálba, adjuk hozzá a joghurtot, a mandulatejet a reszelt fokhagymát és az olívaolajat. Botmixerrel krémesítsük. Sóval, borssal ízesítsük, tálalásig hűtőben hűtsük le jó hidegre.
- A félretett, vékonyra szeletelt uborkával, a darabolt koktélparadicsommal, a durvára vágott mandulával és aprított korianderlevéllel megszórva tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 10 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 199 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta