Hideg uborkaleves mandulával, paradicsommal

Ami segít túlélni a hőséget: hideg uborkaleves mandulával, paradicsommal

A Nők Lapja Konyhában minden hónapban felteszünk egy kérdést, amire állandó szerzőink egy-egy recepttel válaszolnak. Most azt kérdeztük tőlük, milyen hideg levest szoktak készíteni a forró nyári napokon. Mutatjuk, mire esküszik Vrábel Kriszta!

„Hihetetlenül frissítő és hidratáló ez az uborkaleves, amikor beköszönt a kánikula. Nem hittem volna, hogy a mandula és az uborka ízben ennyire passzol egymáshoz, a leves színpompája pedig szemet gyönyörködtető, ezért havonta egyszer-kétszer biztosan elkészítem, míg tart a forróság.”

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg kígyóuborka
  • 2 dl natúr joghurt
  • 4 dl mandulatej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 15 dkg koktélparadicsom (sárga és piros)
  • 5 dkg mandula
  • 1 csokor koriander (helyettesíthető petrezselyemmel)
  1. A megmosott uborkából tegyünk félre egy 4-5 cm-es darabot, a többit daraboljuk fel, tegyük mély tálba, adjuk hozzá a joghurtot, a mandulatejet a reszelt fokhagymát és az olívaolajat. Botmixerrel krémesítsük. Sóval, borssal ízesítsük, tálalásig hűtőben hűtsük le jó hidegre.
  2. A félretett, vékonyra szeletelt uborkával, a darabolt koktélparadicsommal, a durvára vágott mandulával és aprított korianderlevéllel megszórva tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 10 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 199 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

Ez is érdekelhet: Mennyi mindenre jó az uborkás víz?

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/07. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO július