Mézes mázzal húst készíteni pedig mindig bombasztikus ötlet: az édes és a sós ízek nagyszerűen megférnek egymás mellett, miközben kívül ropogós, belül omlós lesz a végeredmény. Elő a mézzel és az air fryerrel!
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 nagyobb kacsaszárny (kb. 80 dkg, helyettesíthető pulykaszárnnyal)
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 5-6 cm-es friss gyömbér, hámozva, reszelve
- só, bors
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 teáskanál curryfűszer
- 1 mokkáskanál őrölt római kömény
- A megtisztított, kettévágott szárnyakat körbekenjük a reszelt gyömbér felével és a reszelt fokhagymával kevert napraforgóolajjal. Sózzuk, borsozzuk, lefedjük, és legalább 3-4 órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe tesszük.
- Ezután a szárnyakat az air fryer sütőpapírral bélelt kosarába tesszük, az alsó részbe 1 dl vizet öntünk, majd 130 °C-on 1,5 órán át sütjük, közben legalább egyszer megfordítjuk.
- Közben elkészítjük a mázat: a maradék reszelt gyömbért összekeverjük a mézzel, a sűrített paradicsommal, a curryvel és a római köménnyel.
- A megpuhult szárnyakat ezzel a keverékkel alaposan bekenjük, majd 5 percre visszatesszük a legmagasabb fokozatra sülni (ha van, turbó fokozaton).
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + PÁCOLÁS, SÜTÉS
KALÓRIA 468 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta
Ez is érdekelhet: Így kerüld el a legnagyobb hibát, amit az air fryerben elkövethetsz
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/07. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.
