Gyömbéres-paradicsomos mázas kacsaszárny

Így süssünk az air fryerrel: gyömbéres-paradicsomos mázas kacsaszárny

Az air fryer, vagyis a forrólevegős fritőz elképesztő népszerűségre tett szert az elmúlt években, ami nem csoda, hiszen sokrétűen használható, a hústól a zöldségen át a desszertekig mindent süthetünk benne. Ezúttal mázzal megkent szárnyakat készítettünk, ami szerintünk isteni lett!

Mézes mázzal húst készíteni pedig mindig bombasztikus ötlet: az édes és a sós ízek nagyszerűen megférnek egymás mellett, miközben kívül ropogós, belül omlós lesz a végeredmény. Elő a mézzel és az air fryerrel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb kacsaszárny (kb. 80 dkg, helyettesíthető pulykaszárnnyal)
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5-6 cm-es friss gyömbér, hámozva, reszelve
  • só, bors
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál curryfűszer
  • 1 mokkáskanál őrölt római kömény
  1. A megtisztított, kettévágott szárnyakat körbekenjük a reszelt gyömbér felével és a reszelt fokhagymával kevert napraforgóolajjal. Sózzuk, borsozzuk, lefedjük, és legalább 3-4 órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe tesszük.
  2. Ezután a szárnyakat az air fryer sütőpapírral bélelt kosarába tesszük, az alsó részbe 1 dl vizet öntünk, majd 130 °C-on 1,5 órán át sütjük, közben legalább egyszer megfordítjuk.
  3. Közben elkészítjük a mázat: a maradék reszelt gyömbért összekeverjük a mézzel, a sűrített paradicsommal, a curryvel és a római köménnyel.
  4. A megpuhult szárnyakat ezzel a keverékkel alaposan bekenjük, majd 5 percre visszatesszük a legmagasabb fokozatra sülni (ha van, turbó fokozaton).

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + PÁCOLÁS, SÜTÉS
KALÓRIA 468 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

Ez is érdekelhet: Így kerüld el a legnagyobb hibát, amit az air fryerben elkövethetsz

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/07. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO július

Ajánlott videó