Mézes, bazsalikomos csirkemell parmezános, rukkolás tésztasalátával

Süssünk a szabadban! – Mézes, bazsalikomos csirkemell parmezános, rukkolás tésztasalátával

A szabadban készült ételeknek utánozhatatlan íze és karaktere van.

Akár hatalmas kerttel, akár kis terasszal rendelkezünk, mindenképpen állítsuk fel nyári estéken a (megfelelő méretű) grillsütőt, és süssük meg azon a különféle húsokat, zöldségeket. Vrábel Kriszta ehhez ajánl egy ínycsiklandó fogást. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 kisebb fél (60-80 dkg) csirkemellfilé
  • olívaolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja
  • 15-20 levél bazsalikom
  • 2-3 ágacska (5-6 cm) rozmaring

A tésztasalátához:

  • 30 dkg rövid tészta (pl. fusilli, penne)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 5 dkg parmezán
  • 10 dkg rukkola
  • só, frissen őrölt bors
  1. A tésztasalátához a tésztát lobogó, sós vízben főzzük fogkeményre (al dentére), majd szűrjük le, keverjük el az olívaolajjal és a citrom kifacsart levével. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a reszelt parmezánt és az apróra vágott rukkolát. Bőven szórjuk meg frissen őrölt borssal.
  2. A csirkemelldarabokat sózzuk körbe, és olajjal vékonyan kent, közepesen forró grillrácson oldalanként 10-10 perc alatt süssük készre. Miközben sül a hús, terítsük le egy darabka alufóliával.
  3. A kész húst szedjük ki tálba, fedjük be alufóliával, és szeletelés előtt pihentessük 5 percet.
  4. Közben keverjük össze a mézet, 2-3 evőkanál olívaolajat, a zúzott fokhagymát és a reszelt citromhéjat. A bazsalikomot és a rozmaringot aprítsuk finomra.
  5. Szeleteljük fel a csirkemelleket, sózzuk, csepegtessük meg a mézes olajjal. Szórjuk meg bőven apróra vágott zöldfűszerekkel. A tésztasalátával kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 621 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/06. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO június