Akár hatalmas kerttel, akár kis terasszal rendelkezünk, mindenképpen állítsuk fel nyári estéken a (megfelelő méretű) grillsütőt, és süssük meg azon a különféle húsokat, zöldségeket. Vrábel Kriszta ehhez ajánl egy ínycsiklandó fogást.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 kisebb fél (60-80 dkg) csirkemellfilé
- olívaolaj
- 2 evőkanál méz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja
- 15-20 levél bazsalikom
- 2-3 ágacska (5-6 cm) rozmaring
A tésztasalátához:
- 30 dkg rövid tészta (pl. fusilli, penne)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
- 5 dkg parmezán
- 10 dkg rukkola
- só, frissen őrölt bors
- A tésztasalátához a tésztát lobogó, sós vízben főzzük fogkeményre (al dentére), majd szűrjük le, keverjük el az olívaolajjal és a citrom kifacsart levével. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a reszelt parmezánt és az apróra vágott rukkolát. Bőven szórjuk meg frissen őrölt borssal.
- A csirkemelldarabokat sózzuk körbe, és olajjal vékonyan kent, közepesen forró grillrácson oldalanként 10-10 perc alatt süssük készre. Miközben sül a hús, terítsük le egy darabka alufóliával.
- A kész húst szedjük ki tálba, fedjük be alufóliával, és szeletelés előtt pihentessük 5 percet.
- Közben keverjük össze a mézet, 2-3 evőkanál olívaolajat, a zúzott fokhagymát és a reszelt citromhéjat. A bazsalikomot és a rozmaringot aprítsuk finomra.
- Szeleteljük fel a csirkemelleket, sózzuk, csepegtessük meg a mézes olajjal. Szórjuk meg bőven apróra vágott zöldfűszerekkel. A tésztasalátával kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 621 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta