A fagylaltgépet helyettesíthetjük úgy, ha a masszát lapos tálban a mélyhűtőbe tesszük, és félóránként botmixerrel átkeverjük, míg megfagy.
Hozzávalók 15-20 darab gombóchoz:
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl habtejszín
- 10 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg cukor
- 6 tojássárgája
A málnaszószhoz:
- 10 dkg málna
- 8 dkg cukor
A morzsához:
- 5 dkg barna cukor
- 5 dkg vaj/margarin
- 5 dkg liszt
- 3 dkg darált mandula
Így készítsd a fagylaltot
- A málnaszósz hozzávalóit összeforraljuk, majd kihűtjük.
- A morzsa hozzávalóit egy tálba mérjük, és elmorzsoljuk úgy, hogy ne álljon össze tésztává, maradjon morzsás. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre szórjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük 6-8 perc alatt. Kihűtjük.
- A fagylalthoz felforraljuk a tejet, a tejszínt és a krémsajtot. Hozzáadjuk a cukorral villával simára kevert tojássárgáját, majd ismét felmelegítjük, de nem forraljuk fel, csak addig melegítjük, míg besűrűsödik. Kihűtjük, fagylaltgépben elkészítjük.
- Egy magas peremű tepsiben vagy tálban összerétegezzük a fagylaltot: belekanalazunk az alapból, meglocsoljuk málnaöntettel, megszórjuk morzsával, és ezt kétszer-háromszor megismételjük, a tetejére morzsa kerüljön. Tálalásig mélyhűtőbe tesszük.
Tipp: a gyümölcsöt kicserélhetjük eperre, meggyre, szilvára, szederre, ribizlire, áfonyára, stb.
ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC + FAGYASZTÁS
SÜTÉS: 6-8 PERC
KALÓRIA: 155 KCAL/GOMBÓC
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes