Házi fagyi, a nyári napok fénypontja – Málnás sajttortafagylalt morzsával

Házi fagyi, a nyári napok fénypontja – Málnás sajttortafagylalt morzsával

Egy forró nyári napon nem tehetünk jobbat, mint hogy 20 percre lepihenünk az árnyékban, és eszünk egy kis házi fagylaltot vagy jégkrémet. Ehhez adunk most egy szuper ötletet.

A fagylaltgépet helyettesíthetjük úgy, ha a masszát lapos tálban a mélyhűtőbe tesszük, és félóránként botmixerrel átkeverjük, míg megfagy. 

Hozzávalók 15-20 darab gombóchoz:

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl habtejszín
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg cukor
  • 6 tojássárgája

A málnaszószhoz:

  • 10 dkg málna
  • 8 dkg cukor

A morzsához:

  • 5 dkg barna cukor
  • 5 dkg vaj/margarin
  • 5 dkg liszt
  • 3 dkg darált mandula

Így készítsd a fagylaltot

  1. A málnaszósz hozzávalóit összeforraljuk, majd kihűtjük.
  2. A morzsa hozzávalóit egy tálba mérjük, és elmorzsoljuk úgy, hogy ne álljon össze tésztává, maradjon morzsás. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre szórjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük 6-8 perc alatt. Kihűtjük.
  3. A fagylalthoz felforraljuk a tejet, a tejszínt és a krémsajtot. Hozzáadjuk a cukorral villával simára kevert tojássárgáját, majd ismét felmelegítjük, de nem forraljuk fel, csak addig melegítjük, míg besűrűsödik. Kihűtjük, fagylaltgépben elkészítjük.
  4. Egy magas peremű tepsiben vagy tálban összerétegezzük a fagylaltot: belekanalazunk az alapból, meglocsoljuk málnaöntettel, megszórjuk morzsával, és ezt kétszer-háromszor megismételjük, a tetejére morzsa kerüljön. Tálalásig mélyhűtőbe tesszük.

Tipp: a gyümölcsöt kicserélhetjük eperre, meggyre, szilvára, szederre, ribizlire, áfonyára, stb.

ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC + FAGYASZTÁS
SÜTÉS: 6-8 PERC
KALÓRIA: 155 KCAL/GOMBÓC

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/06. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.