Végre itt a március, érdemes életre kelteni a fűszerkertünket, és ültetni a leggyakrabban használt zöldfűszerekből. Ezek egyike minden bizonnyal a bazsalikom, az illatos zöld levelek nemcsak a salátákat, de a tésztaételeket is elképesztően finommá teszik. Vrábel Kriszta tavaszváró receptjétől a Nap is kisüt majd!
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg fusilli (orsótészta) | 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom | 10 dkg koktélparadicsom | 10 dkg magozott olívabogyó | 10 dkg kapribogyó | 1 darab érett avokádó | 30 dkg csirkemellfilé | só, frissen őrölt bors | olívaolaj
A pestóhoz: 10 dkg kesudió | 1 nagy csokor bazsalikom | 1 csokor petrezselyem | fél dl olívaolaj | fél dl napraforgóolaj | negyed citrom leve | 1 gerezd fokhagyma | 5 dkg reszelt parmezán sajt | 1 mokkáskanál tengeri só
- Készítsük el a pestót: mérjük a hozzávalókat botmixer táljába, botmixerrel krémesítsük össze.
- A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dentére (fogkeményre), szűrjük le, tegyük tálba, hagyjuk langyosra hűlni, majd forgassuk össze a pestóval.
- Keverjük a tésztához a darabolt aszalt és koktélparadicsomot, az olíva- és kapribogyót, a darabolt avokádóhúst.
- A vastagabb szeletekre vágott sózott, borsozott csirkemellet serpenyőben, olívaolajon süssük ki hirtelen, majd fedjük le alufóliával. 5 perc pihentetés után csíkozzuk/ kockázzuk. Sokkal szaftosabb marad így szeletben sütve, és utólag aprítva, mintha eleve kockáknak sütnénk. Forgassuk a salátához.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 1049 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta