Csirkés, avokádós tésztasaláta kesudiós bazsalikompestóval

Tavaszias hangulatban: Csirkés, avokádós tésztasaláta kesudiós bazsalikompestóval

Vrábel Kriszta remek receptet ajánl. 

Végre itt a március, érdemes életre kelteni a fűszerkertünket, és ültetni a leggyakrabban használt zöldfűszerekből. Ezek egyike minden bizonnyal a bazsalikom, az illatos zöld levelek nemcsak a salátákat, de a tésztaételeket is elképesztően finommá teszik. Vrábel Kriszta tavaszváró receptjétől a Nap is kisüt majd!

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg fusilli (orsótészta) | 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom | 10 dkg koktélparadicsom | 10 dkg magozott olívabogyó | 10 dkg kapribogyó | 1 darab érett avokádó | 30 dkg csirkemellfilé | só, frissen őrölt bors | olívaolaj
A pestóhoz: 10 dkg kesudió | 1 nagy csokor bazsalikom | 1 csokor petrezselyem | fél dl olívaolaj | fél dl napraforgóolaj | negyed citrom leve | 1 gerezd fokhagyma | 5 dkg reszelt parmezán sajt | 1 mokkáskanál tengeri só

  1. Készítsük el a pestót: mérjük a hozzávalókat botmixer táljába, botmixerrel krémesítsük össze.
  2. A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dentére (fogkeményre), szűrjük le, tegyük tálba, hagyjuk langyosra hűlni, majd forgassuk össze a pestóval.
  3. Keverjük a tésztához a darabolt aszalt és koktélparadicsomot, az olíva- és kapribogyót, a darabolt avokádóhúst.
  4. A vastagabb szeletekre vágott sózott, borsozott csirkemellet serpenyőben, olívaolajon süssük ki hirtelen, majd fedjük le alufóliával. 5 perc pihentetés után csíkozzuk/ kockázzuk. Sokkal szaftosabb marad így szeletben sütve, és utólag aprítva, mintha eleve kockáknak sütnénk. Forgassuk a salátához.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 1049 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/03. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO március 2025