Bazsalikomos zöldborsókrémleves fetával

Tavaszias ízek a javából: bazsalikomos zöldborsókrémleves fetával

Csempésszünk tavaszi hangulatot a konyhánkba is!

Színes, vitamindús, ízletes krémlevest főznél ebédre, vagy ezt ennéd könnyű vacsoraként? Ajánlunk egy ínycsiklandó receptet!

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott) | 1 fej vöröshagyma | 1 gerezd fokhagyma | só, frissen őrölt bors | 1 nagy csokor bazsalikom | 15 dkg feta sajt

  1. A zöldborsót, a meghámozott, félbevágott vöröshagymát és a meghámozott fokhagymát tegyük fazékba, öntsük fel 1,2 liter vízzel. Lefedve főzzük puhára, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a bazsalikomot (néhány levelet tegyünk félre).
  2. Botmixerrel pürésítsük a levest. Bazsalikomlevelekkel és morzsolt feta sajttal tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 203 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/03. lapszámában jelent meg.