tortaszelet trükk módszer tipp gasztró

Eddig biztos, hogy rosszul vágtad fel a tortát! Mutatjuk, hogyan kellene

A közösségi oldalakat elárasztotta egy videó, amin felvágnak egy tortát – a többség viszont teljesen kiakadt a látottakon.

Te is cikkekre vágod a kerek szülinapi tortát? Nem vagy vele egyedül. Azonban kiderült, hogy ez nem a megfelelő módszer – legalábbis a TikTok ítélőszéke szerint. 

Az utóbbi időben ugyanis elárasztotta a közösségi oldalakat több olyan videó is, amelyen az látható, hogy valaki felvág egy kerek süteményt, azonban nem a jól megszokott, háromszög alakú szeletekre, hanem párhuzamos oldalú hasábokra. Ahogy az lenni szokott, az internet népének egyik része teljesen felháborodott ezen, és blaszfémiát kiáltott, míg a másik szerint azonban ez az egyetlen logikus és helyes módja annak, hogy elosszuk a születésnapi édességet.

Míg az egyik oldal azzal érvelt, hogy a háromszög alaknak köszönhetően az összes szelet egyforma lesz – a külső bevonatból és a belső rétegekből is ugyanakkora mennyiség jut mindenkinek –, az egyenes szeletre szavazók szerint viszont így sokkal egyszerűbb és esztétikusabb végeredményt kapunk, ráadásul aki kevesebb süteménnyel is beéri (van ilyen?), az választhatja a kisebb adagot, így kevesebb megy a pocsékba.

Na, de lássuk az egyik olyan videót, ami kiverte a biztosítékot a tortarajongók körében:

@phillycakelady How to cut a round birthday cake #cake #cakedecorating #buttercream #cakecuttin #cakecutting #tutorial #caketutorial #bakery #cakeart #cakesoftiktok #tiktokcake #bakerylife #vanillacake #birthday #birthdaycake #philly #phillycakelady #tastycake #buttercreamcake ♬ IamU (Instrumental) - BLVKSHP

Volt olyan vendéglátó-iparban dolgozó kommentelő, aki azt mondta, ők a munkahelyén mindig is így szolgálták fel a tortákat – legyenek azok kerek vagy szögletes alapúak –, és véleménye szerint mindenkinek így kellene tennie.

Bármilyen alakot is részesítsünk előnyben, egy biztos: valahogy fel kell vágni azt a tortát. Kattints ide, hogy megtudd, hogy mi kell a tökéletes szelethez a profik szerint!

Kiemelt kép: Getty Images