A novemberi Márton-nap jó indok arra, hogy az év többi részében hanyagolt libából főzzünk – Tobai Róbert ismét bebizonyítja, hogy fenséges finomságot készíthetünk belőle.
Hozzávalók 4 személyre:
4 darab libacomb | só, bors | 1 evőkanál mustár | 2 gerezd fokhagyma | 1 teáskanál morzsolt majoránna | 8 dl világos sör | fél zellergumó | 3 fej vöröshagyma | 4-5 evőkanál cukor | 1 fej vörös káposzta | 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény | 1 dl száraz vörösbor | 1 evőkanál 10%-os ecet
- A libacombokat megsózzuk, mustárral, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, majoránnával megszórjuk. 3-4 órára hűtőbe tesszük.
- A hűtőből kivéve magas falú tepsibe rakjuk. A sörrel meglocsoljuk, mellészórjuk a hámozott, darabolt zellert és 1 fej tisztított, cikkekre vágott vöröshagymát. Alufóliával letakarva, 135 ºCra előmelegített légkeveréses sütőben 160 percet sütjük. (Aki meg akarja pirítani, a végén távolítsa el a fóliát, és csavarja feljebb a sütő hőfokát.)
- A maradék vöröshagymát félkarikára vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, rászórjuk a cukrot. Megpirítjuk, beleszórjuk a felcsíkozott káposztát, sót és köményt, pár percet pároljuk, majd beleöntjük a vörösbort, a felét elforraljuk. A végén ecettel ízesítjük. A libacomb mellé tálaljuk, adhatunk hozzá sült burgonyát is.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 160 PERC
KALÓRIA 751 KCAL/ADAG
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes