Nemrégiben valósággal felrobbantotta az internetet a leveles tésztából készült látványos és ínycsiklandó almarózsa sütemény. Ebben a változatban a titok a könnyű meggylekvárban rejlik, amit a csíkokra vágott tésztára kenünk nagyon vékonyan. 25 perc alatt süssük pirosra, és szórjuk meg porcukorral!

almarózsa

HOZZÁVALÓK 8 DARABHOZ:

2 nagy szem piros alma (kb. 60 dkg), 1 darab citrom, 27 dkg friss leveles tészta, 15 dkg meggylekvár, porcukor a tálaláshoz

1. A megmosott almákat negyedeljük fel, vágjuk ki a magházukat, majd szeleteljük fel 1 mm vékonyan. Tegyük a szeleteket azonnal citromlével elkevert vízbe.

2. Melegítve főzzük enyhén puhára az almaszeleteket, ahogy forrni kezd a víz, már kész is. Ha össze tudjuk hajtani úgy, hogy nem törik el, akkor jó, de ne főzzük túl.

3. A leveles tésztát tekerjük ki, vágjuk fel 8 egyenlő csíkra. A csíkok közepét vékonyan kenjük meg a lekvárral. Helyezzük a szélükre az almaszeleteket az íves felükkel kifelé úgy, hogy egymást félig fedjék, de háromnegyedük kilógjon a tésztából. Hajtsuk ketté a tésztacsíkokat, rá az almaszeletek aljára, majd tekerjük fel.

4. Helyezzük a rózsákat muffinkapszlival bélelt muffinformába, 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 25 perc alatt. Porcukorral megszórva tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
SÜTÉS: 25 PERC
KALÓRIA: 224 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha magazin 2018/07. számában jelent meg!

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.