A nyár nem pont az az időszak, amikor az ember szívesen időzik a konyhában, de receptjeink ezúttal (is) annyira csábítóak, hogy megéri bekapcsolni a sütőt.

Mindegy, milyen magasságokba tör a nyári hőmérséklet, enni akkor is kell. Ezt figyelembe véve kifejezetten olyan recepteket gyűjtöttünk össze július-augusztusi dupla számunkban, amiket gyorsan és könnyen el lehet készíteni – így több időt tölthettek a strandon pancsolva vagy épp a teraszon üldögélve. :)

Húsos és halas nyársainkkal a kerti partik császáraivá léphettek elő, ezeket vétek lenne kihagyni, ha baráti összejövetelt szerveztek. Olcsóbb húsokból is mutatunk néhány fogást, amelyekkel szintén lenyűgözhetitek a családokat és a barátokat – ha az időjárás nem engedi a kinti főzőcskézést, ezeket is kipróbálhatjátok. A kiskert és a piac már tele van friss, zsenge zöldségekkel és befőzhető gyümölcsökkel, amelyek elkészítésére több ötletet is mutatunk, szigorúan a gyorsaság jegyében. Emellett néhány curryvel készült étellel is készültünk, ha idegen tájak ízeire vágynátok.

Amennyiben már nagyon nem bírjátok a meleget, hűsítő gyümölcs- és zöldségleves tippjeinkkel átvészelhetitek a kritikus napokat – mondjuk, nem árt, ha mellé ezeket a lakáshűsítő tippeket is kipróbáljátok. Ezeken a napokon érdemes a széles metéltet is újra felfedezni: pikkpakk elkészíthető feltéteket találtok hozzá a magazin hasábjain. Sütemények tekintetében a gyümölcsöké a főszerep: sárga- és őszibarackos finomságaink még az istenek eledelével is felvehetik a versenyt, de a gyümölcsös pite alternatíváink sem maradnak el ízben a barackos csapat mögött. ;)

A nyaralás, pihenés idejére ráérős reggelikre invitálunk benneteket a világ legjobbjaiból válogatva, sőt a sült krumpli tíz különböző elkészítési módjával is megismertetünk titeket. Természetesen az elkövetkezendő két hónapra sem hagyunk benneteket 160 grammos diéta receptek és napi ajánlat nélkül. Fedezzétek fel ezeket az ínyencségeket is!

Ne feledjétek, a Nők Lapja Konyhában is megtaláljátok egér piktogramjainkat, melyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.