HOZZÁVALÓK 12 DARABHOZ:
A tésztához: 15 dkg puha vaj/margarin | 15 dkg porcukor | 3 tojás | fél csomag sütőpor | 20 dkg liszt | 12 szem kisebb eper
A túrókrémhez: 25 dkg túró | 8 dkg cukor | 1 (kezeletlen) citrom leve és héja | 5 dl hideg habtejszín | 1 teáskanál zselatin | fél dl víz
A díszítéshez: friss eper
1. A tésztához a puha vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, egyesével beletesszük az egész tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk.
2. A muffinformákat kibéleljük muffinpapírral, harmadáig megtöltjük a masszával, egy szem epret helyezünk mindegyiknek a közepére, majd ismét tésztát töltünk rá, ami körülbelül a forma kétharmadáig érjen. 170 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük a muffinokat 14-16 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük.
3. A krémhez simára keverjük a villával áttört túrót, a cukrot, a citrom héját és a levét, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, végül a hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) forróra melegített zselatint.
4. A túrókrémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és csigavonalban a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk. Feldarabolt eperrel díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
SÜTÉS: 14-16 PERC
KALÓRIA: 406 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. áprilisi számában jelent meg.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós