csillagenergiák 2024

Átrendeződés, megerősítés, támogatás – Heti csillagenergiák (2024. 04. 29. – 05. 05.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Az előttünk álló hét első fele ismét átrendeződéseket és intenzívebb bolygókapcsolódásokat tartogat számunkra, míg a hétvége már leginkább megerősítő, támogató energiákat hozhat magával. A Mars-Neptunusz találkozó a tisztánlátásunkat, a céltudatosságunkat, valamint az erőnk és akaratunk fókuszálásra való képességünket teheti próbára.

A Vénusz-Plútó találkozónak köszönhetően belső árnyékos énrészeink hangosabbak lehetnek

és kapcsolódásaink területén kérhetnek több figyelmet. A két hatás együttes minőségei mentén olyan szituációkkal szembesülhetünk, melyekben a konfliktusok valódi gyökere egy belső dinamikánkból vagy egy félreértésből ered. A sérelmek elkerülésében azonban segítséget jelenthet, ha minden helyzetben egy erőteljesebb tudatossággal és aktív önreflexióval teli jelenlétre törekszünk.

heti-csillagenergiak-2024-04-29-2024-05-05

Fotó: Getty Images

A kezdeti kihívások után, a hét második felétől kezdve egyre jobban érezhetővé válhat mindaz, amit a Vénusz és a Mars hét eleji jegyváltása képvisel. A Bikába lépő Vénusznak köszönhetően az elkövetkező hetekben kapcsolódásaink stabilizálódhatnak, hangulatunk általánosságban véve harmonikusabbá válhat és az átlagosnál nyitottabbak lehetünk az élet apró szépségeire is.

A Mars Kosba érkezésével vitalitásunk és életerőnk megerősödhet, megvalósító szándékaink intenzívebbé válhatnak, valamint lendületesebbnek és motiváltabbnak érezhetjük magunk a hétköznapok során.

Heti csillagenergiák (2024. 04. 29. – 2024. 05. 05.)

Hétfő

Hétfőn a Bak Hold által teremtett dinamikus alaphangulat mellé a Mars-Neptunusz kapcsolódás energiái vegyülnek. Ez a hatás egy lendületes, haladásra vágyó érzésvilágot adhat, azonban a megvalósítás síkján kihívásokba ütközhetünk. A Mars-Neptunusz együttállás minőségei megnehezíthetik céljaink tisztánlátását és cselekvő energiánk fókuszálását. Mindez a megszokottnál frusztráltabbá tehet minket ezen a napon.

Az esetlegesen kialakuló konfliktusaink rendezését érdemes lehet későbbre halasztanunk: feszültségszintünk megnövekedésén túl a Mars-Neptunusz együttállás arra is hajlamossá tehet minket, hogy ott is „ellenséget” lássunk, ahol valójában nincs, így megnehezítve a megoldások megtalálását. Szerencsére a Vénusz jegyváltása támogatólag hathat erre a területre: a Bika jegyébe lépve harmónia iránti igényünk megerősítésével nyitottabbá és kompromisszumkészebbé válhatunk.

Kedd

Kedden továbbra is velünk maradnak a Mars-Neptunusz találkozó, illetve a Holdnak köszönhetően a Bak jegy energiái. Ez utóbbi a Jupiter-Uránusz párossal alkotott támogató kapcsolatának köszönhetően azonban egy pozitívabb oldalát mutathatja ezen a napon. A két nagybolygó minőségei segíthetnek minket abban, hogy képesek legyünk „a dobozon kívül gondolkodni” , ami által az akadályoztatott helyzetekben kreatív megoldásokat találhatunk.

Szerda

Szerdán a Vízöntőben jár már a Hold. A Hold-Plútó együttállása az éjszakai órákban erőteljes, akár mélyebb jelentésekkel rendelkező álmokat hozhat számunkra. A nap folyamán a Vénusz-Plútó feszült energiái a kapcsolódási dinamikáinkra lehetnek a legnagyobb hatással.

Árnyékos részeink a kapcsolódásainkon keresztül kérhetnek több figyelmet maguknak:

a másik fél által „felénk tartott tükrök” intenzívebben jelen lehetnek, és a játszmákkal teli helyzetek felerősödhetnek. Mindez egy belső folyamatra, erőteljesebb önvizsgálata invitálhat minket, melynek során letisztázhatjuk saját felelősségünket ezekben a dinamikákban.

Csütörtök

Csütörtökön a Vízöntő Hold minőségei maradnak velünk. A Jupiter-Uránusz feszültebb erőterébe megérkezve a stabilitásról és biztonságról alkotott gondolataink és hitrendszereink témáit emelheti a fókuszba. Felszínre hozhatja azokat a kérdéseinket, melyekben mindezt az állandósággal azonosítottuk – egy önmagunkban és önmagunk által megteremtett állapot helyett.

Péntek

A kihívással teli és önreflexióra késztető minőségek után pénteken már csendesebb vizekre evezhetünk. A Halakba lépő Hold által érzelmi oldalunk és intuitív részünk nagy támogatást kaphat. Ahogyan az esti órákban a Szaturnusz erőterébe ér a Hold, lehetőségünk nyílhat érzelmi stabilitásunk helyreállítására, hogy a hétvégét már egy kiegyensúlyozottabb állapotban kezdhessük.

Szombat és vasárnap

Szombaton még a Halak Hold minőségei maradnak velünk. A Neptunusszal alkotott együttállása felerősítheti intuitív oldalunkat: megérzéseink erősebben lehetnek jelen és egymás érzelmi-hangulati állapotára is egyszerűbben ráhangolódhatunk. Vasárnap a Kosba lépő Hold megérkezik a Mars erőterébe. Ez a hatás kettős megéléseket hozhat magával. Az átlagosnál feszültebbnek érezhetjük magunkat, ami lehetséges konfliktusokhoz vezethet. Pozitív aspektusában azonban a jegy tüzes minőségei felerősíthetik lelkesedésünket, motivációnkat és céltudatosságunkat.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Te is közte vagy? 3 csillagjegy, akire élete nyara vár idén?

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu