csillagenergiák 2024

Kiszámíthatatlan, erőteljes változás – Heti csillagenergiák (2024. 03. 18. – 2024. 03. 24.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

A múlt heti csendesebb, lassabb energiák után erőteljes változásra számíthatunk az előttünk álló napokban. Megérkezik az eklipsz-időszak árnyék-szakasza, ami, mint egy kapu, utat nyit a hatás minőségei előtt:

napról napra egyre erőteljesebben érzékelhetjük majd az időszakra jellemző sejtelmes atmoszférát, a kiszámíthatatlan változásokat megelőző „vihar előtti csendet”.

Befelé tekintve érezhetjük azt is, hogy lelki világunkban elkezdenek dolgozni azok a témák, érzések, emlékek, melyekkel a következő hetekben feladatunk lesz. Ám az is megeshet, hogy nem tudjuk konkrétan megnevezni, mi történik bennünk, csupán érezzük: valami megmozdult odabent, a lelkünk mélyén.

Az árnyék-szakasz napjai alatt veszi kezdetét a Kos hónap és vele együtt az asztrológiai újév. Ezzel a pillanattal kezdenek valóban kiteljesedni a 2024-re jellemző energiák – egyéni és kollektív szinten egyaránt. Letisztulhat előttünk, hogy milyen témák és feladatok várnak ránk a Nap és az Erő évében. A kihívások kapcsán pedig körvonalazódni kezdhet a megoldások útja.

Szerencsére a Kos időszak során – a jeggyel érintett emberekhez hasonlóan – a mi bátorságunk és tetterőnk is nagyobb lehet.

Rátalálhatunk arra a Belső Hősre, aki mindannyiunkban ott él, és félelmet nem ismerve készen áll, hogy kezébe vegye saját sorsa irányítását.

Heti csillagenergiák (2024. 03. 18. – 2024. 03. 24.)

Hétfő

Hetünket a Rák Hold érzelmesebb hangulatával indíthatjuk. Ám a Hold-Jupiter támogató kapcsolata megerősítheti lelki stabilitásunkat és optimista szemléletmódunkat, így az átlagosnál pozitívabban élhetjük meg mindezt. Kapcsolódásaink során érdemes lehet azonban óvatosságra törekednünk: az érzelmes oldalunk megerősödésével együtt érzékenységünk is fokozódhat. 

heti-csillagenergiak-2024-03-18-2024-03-24

Fotó: Canva

Az egymásnak okozott sérelmek elkerülésében sokat segíthet, ha finomítunk kommunikációnkon és a megszokottnál óvatosabban fogalmazzuk meg gondolatainkat. Szerencsére a Rák Hold ösztönösséget fokozó hatása segítségünkre lehet mindebben: általa könnyedén ráérezhetünk a minket körülvevők hangulatára, érzelmi-lelki szükségleteire.

Kedd

Kedden egy új arcát mutatja a Rák Hold időszaka. A Hold-Uránusz, majd a Hold-Neptunusz támogató kapcsolódása már az eklipsz-időszakra való lelki felkészülésünket segítheti. Az uránuszi minőségek támogathatnak abban, hogy nyitottá és befogadóvá váljunk mindarra, amit az elkövetkező hetek tartogatnak számunkra, míg a neptunuszi energiák intuitív minőségünket felerősítve betekintést nyújthatnak a ránk váró feladatokba, érzelmi-lelki témákba.

Szerda

Szerdán már az Oroszlán Hold tüzes energiái lesznek velünk. A Hold-Plútó szembenállása a hajnali órákban jelentőségteljes álmokat hozhat, melyek fontos üzenetet közvetítenek lelkünk mélyebb rétegeiből. A gyakorlat síkján a Hold-Plútó kapcsolódás intenzitása plusz energiával ajándékozhat meg minket, így a megszokottnál aktívabbnak érezhetjük magunkat ezen a napon. Érdemes lehet azonban kapcsolódásainkra több figyelmet fordítani:

a Hold-Plútó találkozója és a Merkúr-Kheirón együttállása a nap folyamán kedvezhet az olyan játszma-helyzetek kialakulásának, melyek mélyebb érzelmi rétegeket érinthetnek, régi sebeket szakíthatnak fel lelkünkben.

Csütörtök

Csütörtökön a Vénusz-Szaturnusz együttállása a Halakban és Kos Merkúr-Oroszlán Hold kapcsolódása egy kettős minőségekkel teli erőteret teremthet. Kihívások szintjén megjelenhet, hogy a kapcsolódásainkban jelen lévő határok elmosódnak és a tüzes merkúri energiákkal túlzásokba esve olyan szavakat használunk, melyekkel megsértjük egymást. A régmúlt sérelmei is felszínre törhetnek, így

fontos lehet ügyelni arra, hogy tisztán lássuk: mi az az érzés, ami egy rossz tapasztalatunkból, nehéz megélésünkből fakad – és mi az, ami az aktuális helyzetünkről szól.

Támogató szinten ezek a hatások segíthetnek minket abban, hogy elég bátrak legyünk kimondani azt, ami a lelkünket nyomja – és hogy mindezt higgadtan, belső stabilitásunkat megőrizve tegyük meg. A Hold-Merkúr lendületünket fokozó hatása és a Vénusz-Szaturnusz elköteleződésünket növelő energiája egy jó alkalmat teremthet arra, hogy egy olyan cselekvési tervet készítsünk vágyaink és céljaink mellé, amely gyakorlatias módon, lépésről-lépésre közelebb vihet minket azok megvalósításához.

Péntek

Az Oroszlán Hold minőségeivel indíthatjuk meg a pénteki napunkat. A Hold-Mars szembenállása feszültebbé, ingerlékenyebbé tehet minket, azonban a megnövekvő belső energiánkat a megfelelő irányba fordítva könnyedén csökkenthetjük stressz-szintünket. Később, a Szűzbe lépő Holddal ráláthatunk azokra az apró részletekre, melyek korábban akadályozták a megoldás útját, és könnyen megtalálhatjuk a kiutat a megakadt helyzetekből.

Szombat és vasárnap

A hétvégénket a Szűz Hold és a közelgő eklipsz-időszak minőségei határozzák meg. Ahogy az energiák mozdulnak, és a Hold is feszült kapcsolatba kerül a Szaturnusszal, majd a Vénusszal, úgy azt érezhetjük, meggyengül önértékelésünk és önbizalmunk, valamint felerősödnek félelmeink és aggodalmaink. Szerencsére még eközben sem maradunk támasz nélkül: a Hold-Jupiter, a Hold-Uránusz és a Jupiter-Vénusz pozitív energiákkal rendelkező kapcsolódásai segíthetnek minket, hogy megtartsuk pozitív szemléletmódunkat, és a kihívások ellenére nyitottan fogadjuk az eklipszek hozta változásokat.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Van három csillagjegy, akinek idén a március a szerencsehónapja. Te köztük vagy?

Kiemelt p: Getty Images/nőklapja.hu