Az elmúlt hónapokban a világ figyelme az új amerikai elnök, Donald Trump első megnyilvánulásaira, kezdeti intézkedéseire figyelt. Úgy tartják, minden sikeres férfi mögött ott egy nő, ez esetben egy minden ízében valódi Nő, Melania Trump. Vajon hogyan állnak az ő csillagai?

Egyetlen pillantást sem szükséges vetnünk Melania Trump horoszkópjára, anélkül is megállapítható, hogy egészen különleges személyiségről van szó, ugyanis az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökének a felesége az első nem amerikainak született first lady. Igaz, 1825-ben egy bizonyos Louisa Adamsról, John Quincy Adams, sorrendben a hatodik prezident hitveséről feljegyezték a krónikák, hogy ő volt az első – s tegyük hozzá, 2017. január 20-áig az egyetlen – nem amerikai földön világra jött elnöki feleség, ám ő angol anya és amerikai apa lányaként az Egyesült Államok polgára volt.

Zűrös családi ügyek

Olyan azonban még nem fordult elő, hogy a washingtoni Fehér Ház első hölgye ne amerikaiként látta volna meg a napvilágot. Még pikánsabbá teszi a históriát, hogy Melania – Melanija Knavs néven – egy korábbi kommunista ország, Jugoszlávia földjén született, Novo Mesto városában, amely ma már Szlovénia térképén keresendő. Apja az akkori, úgymond szocialista világban igencsak jól jövedelmező tevékenységeket folytatott, egyrészt gépkocsi-alkatrészekkel seftelt, fennmaradó idejében a jugoszláv kommunista párt tagjaként egy helyi pártvezető sofőrjeként is funkcionált. Anyja a lakóhelyükön, Sevnicában lévő ruhagyár tervezője volt, s a család, a szülők, valamint Melania lánytestvére – miként szinte mindenki arrafelé – egy lakótelepi blokkházban élte mindennapjait. A magát kommunistának valló, ám kapitalista létről álmodozó, Mercedesszel furikázó papa mesterkedéseinek következtében viszont lánykora tinédzseréveit már egy színvonalasnak mondható családi házban töltötte. És egy érdekesség: a családfő fiatalkori „botlásának” egyik bizonyítéka, egy ötvenedik évét taposó szlovén férfi, Denis Cigelnjak az elnökválasztási kampány hajrájában felbukkant, és állította: a reménybeli elnöki feleség az ő féltestvére.

A cikk folytatását a Nők Lapja Ezotéria 2017/2. számában olvashatjátok.

Szöveg: C. Azahar

Fotó: Getty Images