Videós interjúnkban dietetikus szakértőt kérdeztünk a leggyakoribb tévhitekről és arról, hogyan tájékozódjunk az egészséges táplálkozásról.

Zsír, szénhidrát, fehérje, rost – étkezésünk alapköveiről mindenkinek van véleménye, de vajon helytállóak is azok? Videós interjúnkban Erdélyi Lili dietetikus szakértőt kérdeztük a leggyakoribb tévhitekről, régóta megcáfolt mítoszokról, és arról, miért is fontos megfelelően tájékozódni a mindennapos táplálkozásunkkal kapcsolatban.

Táplálkozási mítoszok

A közösségi médiában és az internetes cikkekben nap mint nap szembejönnek velünk tanácsok, tiltólisták és „mindent megoldó” diétás trendek. De vajon tényleg el kell felejtenünk a kenyeret? Tényleg hizlal minden zsír? A fehérjétől valóban gyorsabban izmosodunk, és a rostok csak az emésztés miatt fontosak?

Ezekre a kérdésekre kerestük a választ videós interjúnkban, ahol dietetikus szakértő segítségével tisztáztuk a leggyakoribb félreértéseket. A beszélgetés során nemcsak az alapfogalmak kerültek terítékre, hanem szó esett olyan kevésbé ismert, de fontos témákról is, mint a tápanyagok felszívódása és az életkorral változó igények.

A hosszú, egészséges élet nem csak a genetikai szerencsén múlik — a mindennapi döntéseink legalább ilyen fontosak.

 A tudatos tápanyagbevitel segíthet megelőzni a krónikus betegségeket, támogatja a sejtek regenerációját és hozzájárul az anyagcsere egyensúlyához is. Ha jól étkezünk, nemcsak tovább élhetünk, de jobban is — energikusabban, fittebben, kiegyensúlyozottabban.

Ez a beszélgetés nem csupán azoknak szól, akik most vágnának bele egy egészségtudatosabb életmódba, hanem azoknak is, akik szeretnének elmélyedni a táplálkozástudomány gyakorlati vonatkozásaiban.
Ha szeretnéd tudni, mit gondol egy dietetikus a legnagyobb táplálkozási mítoszokról, és hogyan lehet valóban kiegyensúlyozott étrendet kialakítani, nézd meg a teljes interjút!

Interjúnkban közreműködő partnerünk a Pesti és Budai Magánorvosi Centrum.

Kiemelt kép: Canva

Ajánlott videó