fiatal pár közös főzés

Hétvégi gasztró: háromfogásos ebéd 4 főre, fejenként 1500 alatt – 15. rész

Az élelmiszerárak meredek emelkedése miatt ma már komoly kihívás egy családi ebéd megfinanszírozása. A dráguló alapanyagok erősen apasztják a konyhapénzt, hiszen a bevásárlás jóval többe kerül, mint pár éve. De nincs mese, enni kell. És nem lenne rossz finomat is enni, nem igaz?

Újratöltött hétvégi gasztrónkban hétről-hétre 5000 forint alatt kihozható, mégis vasárnapi hangulatú ebédmenü ötletekkel jövünk.

Az árakat az online is elérhető áruházak legkedvezőbb árú termékeinek átlagárából számoljuk, így előfordulhat, hogy egyik vagy másik alapanyagot a menü olvasásakor kicsit kevesebb vagy épp több pénzért érhetik el olvasóink.

De talán nem is a fillérre pontos elszámolás, hanem a jót olcsón egyszerű alapelve, és a közös ötletelés a lényeg. Lássuk, mit hozunk ki ezen a héten egyetlen pizza árából!

Daragaluska leves

Hozzávalók (4 főre):

  • 2 db közepes sárgarépa – 200 Ft
  • 1 db petrezselyemgyökér – 150 Ft
  • 1 kis darab zeller – 120 Ft
  • 1 fej vöröshagyma – 60 Ft
  • 1 ek olaj – 20 Ft
  • 1 húsleveskocka – 50 Ft
  • 1,5 l víz
  • 2 tojás – 140 Ft
  • 6 dkg búzadara – 60 Ft
  • só, bors, petrezselyemzöld – 40 Ft

Elkészítés:

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, kevés olajon átpirítjuk, majd felöntjük vízzel, beletesszük a leveskockát és puhára főzzük.
  2. Közben a tojást villával felverjük, belekeverjük a búzadarát, pici sót, majd állni hagyjuk 10 percig.
  3. A forrásban lévő levesbe evőkanállal galuskákat szaggatunk, és pár perc alatt megfőzzük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Összesen: kb. 840 Ft / 4 főre

Sörtésztás csirkecsíkok bulgurral és paradicsomsalátával

Hozzávalók (4 főre):

  • 60 dkg csirkemellfilé – 2 100 Ft
  • 10 dkg liszt – 30 Ft
  • 1 tojás – 70 Ft
  • 1 dl sör – 150 Ft
  • 1 kk sütőpor – 10 Ft
  • só, bors – 30 Ft
  • olaj a sütéshez – 300 Ft
  • 25 dkg bulgur – 400 Ft
  • 4 db közepes paradicsom – 480 Ft
  • 1 fej lilahagyma – 100 Ft
  • 2 ek olaj – 40 Ft
  • 1 ek ecet – 20 Ft
  • só, bors – 30 Ft
hetvegi-gasztro-1500-alatt-15

Ha marad, a sörbundás csirke esti nassnak is remek (Fotó: Getty Images)

Elkészítés:

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk.
  2. A sörtésztához összekeverjük a tojást, lisztet, sört, sütőport, sót, borsot.
  3. A csirkecsíkokat belemártjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.
  4. A bulgurt kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk.
  5. A paradicsomsalátához a felszeletelt paradicsomot lilahagymával, olajjal, ecettel, sóval, borssal összeforgatjuk.

Összesen: kb. 3 750 Ft / 4 főre

Sült őszibarack vaníliafagyival

Hozzávalók (4 főre):

  • 4 db érett őszibarack – 600 Ft
  • 1 ek vaj – 80 Ft
  • 1 ek méz – 60 Ft
  • 1 csomag vaníliafagylalt (500 ml) – 1 200 Ft

Elkészítés:

  1. A félbevágott, kimagozott barackokat serpenyőben a vaj és a méz keverékén megsütjük, míg karamellizált színt kapnak.
  2. Tálaláskor egy-egy gombóc vaníliafagyival kínáljuk őket.

Összesen: kb. 1 940 Ft / 4 főre

Teljes költség: kb. 4 960 Ft / 4 főre

Jó étvágyat!

Kapcsolódó: A múlt hétvégi spórolós menünket itt találod

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó