Újratöltött hétvégi gasztrónkban hétről-hétre 5000 forint alatt kihozható, mégis vasárnapi hangulatú ebédmenü ötletekkel jövünk.
Az árakat az online is elérhető áruházak legkedvezőbb árú termékeinek átlagárából számoljuk, így előfordulhat, hogy egyik vagy másik alapanyagot a menü olvasásakor kicsit kevesebb vagy épp több pénzért érhetik el olvasóink.
De talán nem is a fillérre pontos elszámolás, hanem a jót olcsón egyszerű alapelve, és a közös ötletelés a lényeg. Lássuk, mit hozunk ki ezen a héten egyetlen pizza árából!
Daragaluska leves
Hozzávalók (4 főre):
- 2 db közepes sárgarépa – 200 Ft
- 1 db petrezselyemgyökér – 150 Ft
- 1 kis darab zeller – 120 Ft
- 1 fej vöröshagyma – 60 Ft
- 1 ek olaj – 20 Ft
- 1 húsleveskocka – 50 Ft
- 1,5 l víz
- 2 tojás – 140 Ft
- 6 dkg búzadara – 60 Ft
- só, bors, petrezselyemzöld – 40 Ft
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, kevés olajon átpirítjuk, majd felöntjük vízzel, beletesszük a leveskockát és puhára főzzük.
- Közben a tojást villával felverjük, belekeverjük a búzadarát, pici sót, majd állni hagyjuk 10 percig.
- A forrásban lévő levesbe evőkanállal galuskákat szaggatunk, és pár perc alatt megfőzzük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Összesen: kb. 840 Ft / 4 főre
Sörtésztás csirkecsíkok bulgurral és paradicsomsalátával
Hozzávalók (4 főre):
- 60 dkg csirkemellfilé – 2 100 Ft
- 10 dkg liszt – 30 Ft
- 1 tojás – 70 Ft
- 1 dl sör – 150 Ft
- 1 kk sütőpor – 10 Ft
- só, bors – 30 Ft
- olaj a sütéshez – 300 Ft
- 25 dkg bulgur – 400 Ft
- 4 db közepes paradicsom – 480 Ft
- 1 fej lilahagyma – 100 Ft
- 2 ek olaj – 40 Ft
- 1 ek ecet – 20 Ft
- só, bors – 30 Ft

Ha marad, a sörbundás csirke esti nassnak is remek (Fotó: Getty Images)
Elkészítés:
- A csirkemellet csíkokra vágjuk.
- A sörtésztához összekeverjük a tojást, lisztet, sört, sütőport, sót, borsot.
- A csirkecsíkokat belemártjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.
- A bulgurt kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk.
- A paradicsomsalátához a felszeletelt paradicsomot lilahagymával, olajjal, ecettel, sóval, borssal összeforgatjuk.
Összesen: kb. 3 750 Ft / 4 főre
Sült őszibarack vaníliafagyival
Hozzávalók (4 főre):
- 4 db érett őszibarack – 600 Ft
- 1 ek vaj – 80 Ft
- 1 ek méz – 60 Ft
- 1 csomag vaníliafagylalt (500 ml) – 1 200 Ft
Elkészítés:
- A félbevágott, kimagozott barackokat serpenyőben a vaj és a méz keverékén megsütjük, míg karamellizált színt kapnak.
- Tálaláskor egy-egy gombóc vaníliafagyival kínáljuk őket.
Összesen: kb. 1 940 Ft / 4 főre
Teljes költség: kb. 4 960 Ft / 4 főre
Jó étvágyat!
Kapcsolódó: A múlt hétvégi spórolós menünket itt találod
Kiemelt kép: Getty Images