A walesi hercegnő nemcsak stílusikon volt, de példaképként is sokan követik mind a mai napig. Legyen szó divatról, szülőségről, társadalmi felelősségvállalásról, akármit viselt, mondott, vagy épp evett, abból pillanatok alatt trend lett.
A reggelijével is megelőzte korát
Valahányszor felbukkan egy újabb fotó, levél, archív felvétel, úgy tűnik, mintha Lady Diana mindig előttünk járt volna. Vajon igaz ez a táplálkozásra is? Darren McGrady szerint nagyon is lehetséges.
A királyi család egykori séfje egy nemrég közzétett YouTube-videóban mesélt arról a reggeliről, amit Diana minden egyes nap elfogyasztott. A hercegnő brit magánszakácsa elárulta: a különleges reggeli nem más, mint a klasszikus svájci Bircher-müzli. Manapság éjszakára tejbe vagy gyümölcslébe áztatott zabpehelyként ajánlják a különböző wellness-influenszerek, táplálkozási tanácsadók és fitneszanyukák, akik nem győzik dicsérni minden müzlik ősét.
Diana hercegnő egy svájci klinikán találkozott először a fenséges reggelivel.
Annyira megtetszett neki az ott felszolgált zabpehely, hogy hazatérve megkérte saját séfjét, készítse el minden reggel.
A müzli eredete Maximilian Oscar Bircher-Benner orvoshoz nyúlik vissza, aki ezt írta fel lábadozó betegeinek egy zürichi szanatóriumban. A séf elmondása szerint a reggeli tökéletesen illett a walesi hercegnő egészséges életmódjához.
„Amikor Diana hercegnő séfje lettem, akkor vette át az irányítást az élete felett. 119 jótékonysági szervezet pártfogója volt, hetente háromszor edzett az edzőteremben, és szebbnek tűnt, mint valaha. Ez volt a kedvenc reggelije.”

Diana hercegnő egy svájci klinikán találkozott először a Bircher-müzlivel (Fotó: Canva)
Mit tartalmaz a Bircher-müzli?
Nézzük, mi minden van a hercegnői müzliben! Először is zabpehely, melyet frissen facsart narancslébe áztatnak egy éjszakára a hűtőben. Másnap mehet hozzá görög joghurt, méz és citromlé, majd egy lereszelt Honeycrisp alma, áfonya és dió.
Láthatjuk, hogy a müzli cseppet sem bonyolult, ám annál egészségesebb. A kiegyensúlyozott étrendbe tökéletesen beilleszthető reggeli. A zabpehely időközben önmagában is nagy karriert futott be, nem véletlenül. Mi mindent tud?
- Rostban gazdag, így támogatja az emésztést és hosszú ideig eltelít.
- Stabilizálja a vércukorszintet, így segít elkerülni a délelőtti vércukor-ingadozásokat.
- Tele van ásványi anyagokkal: magnézium, vas és cink is van benne.
- Egy éjszakás áztatás után sokkal könnyebben emészthető és finomabb.
A zabpehely mellett a többi összetevő külön-külön is jó választás, ha szeretnénk egészségesen táplálkozni. A narancslé, az alma vagy a bogyós gyümölcsök nemcsak plusz ízt kínálnak, hanem egy jó adag antioxidánst és C-vitamint is. A görög joghurtért pedig a bélflóránk lesz nagyon hálás. Érdemes kipróbálni a Bircher-müzlit, utána pedig variáljuk kedvünkre a hozzávalókat!
Kapcsolódó: Diana-effektus: Két hollywoodi szupersztár egymásnak esett a hercegnő miatt
Kiemelt kép: Georges De Keerle/Getty Images