recept
Kevesebb időt a konyhában!
Mentás zöldborsó-krémleves mozzarellagolyókkal Hozzávalók 4-6 személyre: 80 + 20 dkg zöldborsó 1 liter víz (vagy leszűrt húsleves) 1 gerezd fokhagyma só 2-3 szál friss menta 3 dl főzőtejszín olaj 20 dkg mini mozzarella (2 zacskó) A 80 dkg borsót feltesszük főni a vízben. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, majd megsózzuk. Amikor a borsó megpuhult, hozzáadjuk […]
Nők Lapja3 perc
Az sem baj, ha nincs sütő!
Édes-savanyú sertésszűz barackkal és mogyoróval Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg őszibarack 2 kápia paprika 60 dkg sertésszűz 1 dl szójaszósz 4 evőkanál keményítő olaj 30 dkg lila hagyma 5 cm-es friss gyömbérdarab 10 dkg sózatlan pörkölt földimogyoró Az alaposan megmosott barackot cikkekre, a kicsumázott paprikát karikákra vágjuk. A lehártyázott, felcsíkozott sertésszüzet összekeverjük a szójaszósszal, a […]
Nők Lapja3 perc
Hűsítő falatok
Kefires uborkaleves burgonyával, tojással, retekkel Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb kígyóuborka (kb. 35 dkg) 2-3 kovászos uborka 4 dl kaukázusi kefir 2 dl kovászosuborka-lé 1 csokor kapor só, bors 2 burgonya (kb. 20 dkg) 2 főtt tojás 2-3 darab zsenge retek A kígyóuborkából a tálaláshoz tegyünk félre egy 4-5 cm-es darabot. A többit kockázzuk fel, […]
Nők Lapja5 perc