kenyér
A nagy kenyérkérdés – Ami finom, az egészséges is?
Gabonák a búzán túl A kenyerek alapvetően gabonafélékből készülnek, nálunk főképp búzából és annak változataiból. Ezek mellett Magyarországon még a rozskenyerek ismertek, de sülhetnek cipók más alapanyagokból is, például kölesből és hajdinából, lehet a pékáru kukoricás is (a hajdina nem tartozik a gabonafélék közé). Készülhetnek kenyerek olyan ősgabonákból is, mint a tönköly, a purpur és […]
Szabó Emese5 perc
5 érv az otthoni kenyérsütés mellett 2 ínycsiklandó recepttel
Amikor általános iskolás voltam, édesanyám egy ideig otthon sütötte nekünk a kenyeret. Imádtam a kukorica-, tönköly-, durum- és teljes kiőrlésű liszt kombinációiból született pékárukat. Idén nyáron aztán én is belevágtam a saját vekni készítésébe. A kenyér világnapján mesélek erről. Légrádi Júlia írása.
Nők Lapja3 perc