étel
Az egészséges élelmiszerhez való jogunk
Ma a világban csaknem egymilliárd ember éhezik. Ennél többen vannak a minőségi éhezők, akik sokat esznek ugyan, de rossz tápértékű ételeket. Mindkét problémán segítene, ha az, ami a tányérunkra kerül, emberléptékű, természetes gazdaságokból kerülne ki. Mert a hatalmas nagyüzemi mezőgazdaság elsősorban nem élelmiszert termel. Hanem hasznot.
Nők Lapja6 perc
Hangolódj ránk! Testtudatosság és egészséges élelmiszerhez való jog az új Nők Lapjában
Fördős Zé-vel a címlapon nem hiányozhatnak e heti számunkból a gasztro vonatkozású írások: nemcsak Zé receptjeit találjátok meg a lapban, de a minőségi éhezésről, az európai élelmiszeriparról is olvashattok egy érdekes cikket. Egy teljes blokkot szenteltünk a testtudatosságnak, folytatjuk Kapaszkodó-sorozatunkat, nosztalgiázunk a Balatonon és exkluzív, Csákányi Eszter-interjúval is várunk titeket.
admin1 perc
Együtt (l)enni
Nem szeretek ételt rendelni, se kutyafuttában, esetleg a számítógép billentyűzete fölé görnyedve befalni valamit, egyedül. Azt szeretem, ha sokáig lehet ücsörögni a konyhaasztal mellett, ottfelejtődni a széken, és az ízek mellett szőni tovább a szót. Gyerekkorom étkezőjében egy kerek asztal állt. Amikor kisebb voltam, négyen ültük körbe a hétvégi ebédek, vacsorák alkalmával. Ilyenkor általában együtt […]
Gősi Lilla3 perc
Milyen húsvéti reggeli illik hozzád? Tesztünkből kiderül!
Azt valljuk, hogy nincsen húsvét sonka, kalács és tojás nélkül, de persze ahány ház, annyi szokás. Talán hozzátok is valami egészen újszerű húsvéti reggeli illik, ám erről csak egyféleképpen bizonyosodhattok meg: ha kitöltitek humoros tesztünket!
Nők Lapja1 perc
Az életem az ételünk – Dr. Benda Judit története
A címben szereplő szójáték igaz: dr. Benda Judit gyógyszerész és táplálkozástudományi szakember élete valóban mindannyiunk ételéről szól. Hivatásszerűen dolgozik azon, hogy teljes értékű, jó ételt együnk. Ugyanis nem csak hiszi, bizonyított tényei vannak arról, hogy ez az egészségünk egyik legfontosabb kulcsa. Schäffer Erzsébet írása.
admin9 perc
Jamie Oliver, aki megfőzte az egész világot
Bár öt gyerek apukája és kőprofi üzletember, ikonikus kockás ingében vagy kapucnis pulcsijában, kócosan, jókedvűen még mindig olyan hatást kelt, mintha a szomszéd fiú jönne át pizzát sütni. Közben mindenhol ott van, mindenki ismeri, és mindent megfőzött már. Minket is. Szigeti Hajni írása.
admin5 perc
Fűszerkisokos A-tól Z-ig, kezdőknek és haladóknak
A jó étel nem pusztán a háziasszony tapasztalatán múlik, hanem a fűszerek ügyes adagolásán is. Kisokosunkkal most irányt mutatunk, hogy melyik ízesítőt milyen ételekhez érdemes használni. Akár kezdő fakanálforgatók vagytok, akár konyhatündérek, fűszeres listánkban találtok hasznos információt.
Nők Lapja4 perc