Így lesz felejthetetlen a szilveszteri házibulid

Tippjeinket megfogadva csodásan kezdődik az újév!

Az elmúlt év nem volt könnyű, de rengeteg jó dolog van a láthatáron, amit pedig érdemes megünnepelni. Ha szilveszterről van szó, nincs is jobb módja egy újabb, Nap körüli utazás elindításának, mint egy fergeteges buli – persze mindezt felelősségteljes módon, az aktuális szabályozásokat betartva. 

Akár Zoomon vagy szűk körben, néhány barátoddal várod az éjfélt, akár mindent beleadsz, és meghívod az összes ismerősödet, a Good Housekeeping csodás szilveszteri partiötleteivel igazán nagy durranással fejezheted be 2021-et. 

Készíts egy üveget az újévi fogadalmaknak!

Vegyél rá mindenkit, hogy kezdjen el gondolkodni az újévi fogadalmain azzal, hogy arra ösztönzöd őket, írják le a céljaikat. Ehhez tegyél ki egy befőttesüveget üres kártyákkal vagy papírdarabokkal, hogy mindenki elrejthesse a sajátját a táskájában vagy a zsebében, és így emlékezhessenek rá másnap (vagy sokadnap) is.

Elő a társasokkal!

Indítsd be a bulit egy jól bevált társasjátékkal. A Scrabble és az Activity mindig szórakoztató, ha személyesen ünnepelsz a háztartásodban élő emberekkel, de a Pictionary akkor is ideális, ha a Zoomon keresztül játszotok. De igazából bármilyen társas megfelel, amibe mindenki be tud csatlakozni és aktívan részt kell venni benne.

Kép: Getty Images

Egy ötletes fotófal

Manapság az Instagram és egyéb közösségi oldalak világában (meg a móka kedvéért is) a bulik elengedhetetlen kelléke egy csinos fotófal. Készíts egy órás verziót: a falra applikáld fel a számokat, fényes csomagolópapírral bevont kartonból pedig készítsd el a mutatókat, amikkel a vendégek pózolhatnak előtte, jelezve az éjfélig hátralévő időt.

Próbáld ki magad mixerként!

A pezsgő mellett a koktélok és az újév is kéz a kézben járnak. Ha személyesen ünnepelsz, kérj meg mindenkit a háztartásodban, hogy készüljön fel arra, hogy készítsen egy adag koktélt a kedvenc italából – csak győződj meg róla, hogy elég kelléket szereztél be előre. Ha a Zoomon keresztül ünnepelsz, keress egy szórakoztató koktélreceptet, amelyet mindenki követhet otthon, miközben videón keresztül ünnepeltek! 

Kép: Getty Images

Díszítsd fel az italokat!

Persze, a pezsgő már eleve ünnepi – de van néhány módja, hogy feldobd a hangulatot. A buli előtt ragassz ragasztópisztollyal néhány arany pom-pomot hurkapálcákra, hogy az italodat még izgalmasabbá tedd. Ráadásul ha különböző színűeket készítesz, akkor azok italjelölőként is funkcionálnak, és senki sem fogja összekeverni a poharát máséval. (Hurrá, kevesebb mosogatás!)

Az év összefoglalása

365 nap alatt sok minden történhet, és a szilveszter remek alkalom arra, hogy minderre reflektáljunk. Válaszd ki a legkülönlegesebb pillanatot, amit idén átéltél, majd mindenki csatlakozhat a sajátjával.

Kép: Getty Images

Táncolj, gyere, táncolj még!

Kérj meg mindenkit, akivel együtt ünnepelsz, hogy válasszon egy dalt, majd csinálj belőlük egy nagy táncolós lejátszási listát. A Spotify-on van egy funkció, aminek segítségével több felhasználó is szerkeszthet egy listát, ami nagyban megkönnyíti a dolgot. Jó móka lesz kitalálni, ki mit tett hozzá. És ki tudja? Talán megtudsz valami újat a barátaid zenei ízléséről is.

Bolondítsd meg a desszerteket!

Szilveszterkor teljesen elfogadott, hogy mindenbe kis alkoholt tegyünk – különösen a süteményekhez illik. Például egy pezsgős cupcake-kel garantált sikered lesz!

Pezsgőkrémes cupcake

Hozzávalók:

1 doboz vaníliás sütemény keverék (kb. 500 g)

430 ml pezsgő (vagy Prosecco), elosztva

230 g sótlan puha vaj

640 g porcukor

1/2 teáskanál tiszta vaníliakivonat

1/2 teáskanál só

Aranyszínű cukor, gyümölcs, gyertya a díszítéshez

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 350°-ra, és béleljünk ki két muffinformát muffinbetétekkel. Egy nagy tálban keverjük össze a tortakeveréket a fele pezsgővel pezsgővel. Süssük a csomagolás utasításai szerint, és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt cukormázzal bevonjuk.

Közben készítsük el a pezsgőmázat: Egy nagy tálban keverjük össze a vajat, a fele porcukrot, a vaníliát, a sót és a maradék pezsgőt. Kézi mixerrel verjük simára. Adjuk hozzá a maradék porcukrot, és verjük fel addig, amíg világos és habos lesz. Tegyük át egy nagy csillagcsúccsal ellátott szórófejes zacskóba. Tornyozzuk a mázat a kihűlt süteményekre, és díszítsük aranyszínű porcukorral, gyümölcsökkel és gyertyával, majd tálaljuk.

Kép: Getty Images

Egy kis csillámpor sosem árt

Ahelyett, hogy sima műanyag poharakból innátok, szerezz be inkább glitteres változatot! Így egyrészt mégiscsak stílusosabban köszönthetitek az újévet, másrészt azon se kell aggódnod, hogy a drága kristálypoharaidat összetörik a már kapatosabb vagy ügyetlenebb vendégek. (Környezetvédelmi okok miatt pedig természetesen ne dobd ki másnap sem, hanem elmosás után nyugodtan elteheted egy későbbi programra.)

Ne felejtsd el a csillagszórókat

Ha egy dolog biztos, az az, hogy kell egy terv arra az esetre, ha az óra éjfélt üt! A petárdázás és a tűzijátékok már nem menők (gondoljunk a szegény állatokra, akik ilyenkor akár el is szökhetnek félelmükben). Helyettük a csillagszóró szórakoztató (és olcsóbb) alternatívát jelentenek a pezsgős koccintáshoz.

Kép: Getty Images

Forrás: Good Housekeeping  Kiemelt kép: Getty Images

Ez is érdekelhet