Itt az ideje a vetkőzésnek! Mit vegyünk fel és mire? Nézzük, hogy melyek a fürdőruha- és „test-trendek” 2024 nyarán! Illetve egy önbizalomerősítő-gyakorlatot is mutatunk azoknak, akik idegenkednek a fürdőruháktól.

Kezdjük az „alapanyaggal”!
Tedd fel magadnak a következő kérdést: volt-e olyan valaha, hogy a fürdőruhádban 100%-ig magabiztosnak érezted magad? A „praxisomban” megforduló nőkből kiindulva a legtöbbek esetében ez soha nem történik meg, mondhatni, egy álom az egész.

Az álmok viszont arra valók, hogy megvalósítsuk őket! Sok-sok iparág építi az egész éves kommunikációját arra, hogy a „beach body” vagyis strandtest kifejezéssel sokkolja és szorongásban tartja a nőket.
Mi lesz ezen a nyáron, ha a testem nem lesz a legtökéletesebb? Minden tavasszal felüti a fejét a gondolat, méretre és formára való tekintet nélkül. Én máshogy közelítem meg a kérdést:

mi lenne ha ebben az évben nem a tökéletesség iránti vágyba, hanem az egészség maximalizálásába és a testünk elfogadásába tennénk bele ugyanazt az energiát?

Az egészség maximalizálása címszó alatt semmiképpen sem lemondást vagy sanyargatást értek. A fogyás helyett legyen az egészség a kulcsszó! Ugyanis formától függetlenül a testünknek és a lelkünknek erre van a legnagyobb szüksége.

furdoruha-trendek-test-onbizalom

Önostorozás helyett abba fektessünk energiát, hogy egészségesek legyünk és fogadjuk el testünket. A fürdőruha is rögtön jobban áll majd! (Fotó: Getty Images)

A funkció fontosabb a formánál

Szögezzünk le bizonyos alaptéziseket! Nincs két egyforma test, minden idom egyedi és megismételhetetlen. Miért is várjuk el magunktól, hogy egy bizonyos sztenderd felé közelítsen MINDEN női test? Gondolkodjunk másképpen! A testnek nem a forma, hanem a funkció az elsőfokú mércéje.
Az egészséges működés, az emésztés, a gondolkodás, a gyaloglás, érintés, ölelés, írás, beszéd stb. Mennyi-mennyi öröm van ebben! Gondoltál már hálával a testedre emiatt?

Ha nem tudod, milyen fürdőruha vagy bikini illene az alakodhoz, olvasd el korábbi cikkünket!

Holnap ezzel a gyakorlattal kezdd a napot: állj meztelenül a tükör elé öltözködés előtt, zuhany után, és legalább 1 percet tölts el a tested ítéletek nélküli megfigyelésével! Tudatosítsd magadban, hogy mennyi mindenhez segít hozzá a nap folyamán, és keress apró részleteket, amelyeket tetszetősnek találsz. A kritikák természetesen könnyen jöhetnek, de igyekezz, hogy szeretettel és törődő tekintettel pásztázd magad!

Ha ezt minden nap megteszed, 1 egész percet szánva az egészre, pár nap után, de egy hét után biztosan megérzed majd a különbséget.

Hogy miben? Abban, ahogy a ruháidban mozogsz, hogy tápláló és egészséges ételekkel ajándékozd meg magad (és ez nem áldozat lesz többé), ahogy kommunikálsz a testeddel, a testedről. Szóval olyan apróságokban, amelyek megalapozzák a testeddel való viszonyodat.

Eleinte természetes, hogy kényelmetlen lesz ez a helyzet, de ne add fel! Néha rögös az út afelé, hogy szépnek érezzük magunkat. (Ha bővebben érdekel a téma, Lendvai Lilla Tudatos Öltözködés Kurzust is tart – a szerk.)

Fürdőruhadivat 2024-ben

Mutatjuk, melyek a legfontosabb fürdőruhatrendek 2024-ben!

1. Leopárdminta

Ha már elégedettebb használói vagyunk a testünknek, onnan csak egy lépés igazán szexinek éreznünk magunkat. 2024 első számú trendje ezt erősíti, ugyanis visszatért az állatminta, de abból is kiemelkedik a leopárd print. A leopárdos bikini szuper párosítás egy farmersorttal és egy bő, fehér, lenből készült inggel. Így sikkes marad, nem lesz közönséges az összhatás. A piros körömlakk is dívik hozzá!

2. Metál fények

A napbarnított bőr mellé fantasztikus párosítás az arany-, rózsaarany- vagy az ezüstszínű fürdőruha. Ebből választhatsz sportosabb fazont is, mert magát a feltűnést nem is annyira a fürdőruha, hanem a napfény tükröződése fogja adni. Áttetsző kaftánnal még egy esti koktélra vagy egy úszómedencés eseményre is tökéletes választás. De csínján bánj a kiegészítőkkel, a fényes bikini és fürdőruha mellett ugyanis nincs szükség további nagy csillogó karkötőre vagy fülbevalóra!

furdoruha-trendek-test-onbizalom

1. Pelso, Zánka hátul kivágott fürdőruha, 49 900 Ft (pelso.hu) 2. Guess egyrészes fürdőruha, most 23 990 Ft (answear.hu) 3. Calvin Klein metálfényű fürdőruha, 24 670 Ft (modivo.hu)

3. Hátul nyitott

Már a felszabadító magabiztosság felé vezető útra léptél, de még bizonytalan vagy a hasadat illetően? Kellene még egy kis idő? Akkor a hátul nyitott fürdőruha a te trended! A mély hátkivágással megmutathatod íveid és idomaid – anélkül, hogy le kellene venned mindent. Ez a nőiesség egy magasabb szintje, és sokkal több erő van benne, mint azt általában hinnénk. A merész hátkivágás egy olyan elegáns megoldás, amely éppen csak a legszebb íveket emeli ki egy nőies testalkaton. Ne hagyd ki ezen a nyáron!

Mi a helyzet a fenntarthatósággal?

Lehet-e, vagy kellemes dolog-e másodkézből fürdőruhát venni, amikor a legintimebb testrészeink érintkeznek vele? Szerencsére sok-sok címkés, új opciót találunk a secondhand-piacon. Én személy szerint a következőt javaslom. Jó ötlet lehet egy új bikinialsót vásárolni (lehetőség szerint újrahasznált anyagból) és évekig viselni, a felsőket pedig másodkézből beszerezni hozzá.
Ha magyar márkát szeretnél, a Lyra Beachwear, az Undersea, a Zaumi és a Pelso márkákat is szívből ajánljuk.

Kíváncsi vagy, hogyan strandoltak déd- és nagyanyáink? Kattints a linkre!

Kiemelt kép: Getty Images