csillagenergiák 2024

A Plútó után itt a Szaturnusz retrográd – Heti csillagenergiák (2024. 06. 24. – 06. 30.)

A retrográdba forduló nagybolygók sorát a Plútó után a Szaturnusz folytatja. A hétvégétől kezdve az Idő és a Rend ura hátrálni kezd, befelé hívó energiája egy hosszabb átértékelő folyamatra invitál minket a szaturnuszi kérdésekben.

A nyári napfordulóig vezető nehéz és intenzív energiákkal teli hetek után az asztrológia szerint most végre nyugalmasabb napok várnak ránk. Az eddigiekhez képest kevesebb bolygóhatás érkezik, és azok leginkább támogató minőségeket hoznak magukkal. A Hold útjának köszönhetően akadhat egy-két feszültebb pillanat, ám a segítő bolygóhatásokkal az oldalunkon ez is könnyebb lehet egy előrelendítő formában megélni.

A retrográdba forduló nagybolygók sorát a Plútó után a Szaturnusz folytatja. A hétvégétől kezdve az Idő és a Rend ura hátrálni kezd, befelé hívó energiája egy hosszabb átértékelő folyamatra invitál minket a szaturnuszi kérdésekben.

Azt üzeni: ideje felülvizsgálni, hol van a határ számunkra az önkontroll és önkorlátozás, a szilárdság és keménység között; illetve azt is, hogy hogyan vállalunk felelősséget, hogyan viszonyulunk a társadalmunk kereteihez, és hogyan reagálunk akkor, ha akadályokba, nehézségekbe ütközünk.

Ebben a belső munkában segítséget jelenthet, ha visszatekintünk a 2023 november óta eltelt időszakra,

amikor a nagybolygó még előre haladt égi útján. Az azóta megélt eseményekből levont tanulságok fontos válaszokat adhatnak ezekben a kérdésekben.

merkur-retrograd-csillagenergiak A Merkúr bolygó és a nap fénye

Heti csillagenergiák: az asztrológia szerint végre nyugalmasabb napok várnak ránk (Illusztráció: Getty Images)

Ezt ígérik a hétre a csillagok

Hétfőn a Vízöntő Hold kimozdító energiáival indíthatjuk hetünket. A Hold-Plútó együttállás által akár mélyebb érzelmi kérdéseinket is a megértés szintjére emelhetjük, megláthatjuk a belső dinamikáink közti összefüggéseket. Később a Hold és az Ikrek Jupiter támogató kapcsolata arra invitálhat minket, hogy merjük elhagyni a komfortzónánkat. Ez a hatás a Hold és a Bika Mars kapcsolatával együttesen belső vívódásokkal teli helyzeteket eredményezhet.

Úgy érezhetjük, egyszerre vágyunk az újra és a régire.

A látszólagos ellentét azonban kibékíthető lehet, ha a Bika Mars gyakorlatiasságát felhasználva megtervezzük az utat ahhoz az új irányhoz, amit az Ikrek Jupiter és a Vízöntő Hold képvisel.

Kedden már csak a Vízöntő Hold energiái maradnak velünk, minden más minőség nélkül. Ezzel a hatással nagyfokú felszabadultságot élhetünk meg, inspiráló gondolataink lehetnek, és kirajzolódhat előttünk önmagunk kiteljesítésének következő állomása is. A délután kiváló alkalom lehet egy régóta tervezett baráti találkozóhoz vagy bármilyen más szabadidős programhoz.

Szerdán a délelőtti órákat még a Vízöntő, a délutánt pedig már a Halak Hold energiái határozzák meg. A Rákban haladó Merkúr és a Halak Szaturnusz tamogató kapcsolata által ez a nap hozzásegíthet minket ahhoz, hogy feltárjuk jelen akadályaink múltbeli gyökerét, és a megértés által feloldhassuk őket. Ez a hatás elfeledettnek hitt emlékeket is felidézhet, és ha nyitottan fogadjuk őket, akkor megéléseink átkeretezhetővé válnak, erőforrássá alakíthatjuk még a legnehezebb tapasztalásokat is.

Jupiter-Plútó együttállás: elkezdhet kibontakozni mindaz, ami 2020-ban külső vagy belső folyamatként elindult életünkben.

A hét második felében az Idő és a Rend ura hátrálni kezd

Csütörtökön a Halak Hold energiái maradnak velünk. A Szaturnusszal való együttállása arra invitálhat minket, hogy megteremtsük életünkben azokat a kereteket, melyek a védettség és biztonság érzését adják nekünk. Ez a hatás meglágyíthatja a lelkünket ott, ahol túl kemények vagyunk önmagunkkal vagy másokkal, és segíthet megszilárdítani minket ott, ahol túl sokat engedtünk meg, saját igényeinket figyelmen kívül hagyva.

Pénteken a hajnali órákban a Halak Hold együttállása a Neptunusszal jelentőségteljes álmokat hozhat. Szerencsére a nagybolygó lassabb energiái nem sokáig maradnak velünk: a Hold jegyváltásával a Kos dinamikus minőségei határozzák meg napunk nagy részét. A Hold-Plútó támogató kapcsolata által a motivációnk növekedése mellé plusz lendületet és belső erőt is kaphatunk aktuális kérdéseink megoldásához, akadályaink leküzdéséhez.

A hétvégénket szintén a Kos Hold energiái hatják át. A jegy tüzes minőségei nyitottabbá és kezdeményezőbbé tehetnek minket, így jó lehetőséget biztosítva a megszokott rutinunkból való kimozdulásra, valami új dolognak az elindítására. Ebben segíthet minket az is, hogy a Vénusz-Mars és a Merkúr-Uránusz támogató kapcsolatok felerősíthetik kreatív energiáinkat, valamint pozitív hatással lehetnek kapcsolódásaink területére is.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu