meghalt-georgie-campbell-loversenyzo

„Nem lehetett megmenteni az életét” – 37 éves korában elhunyt az ismert lóversenyző

Georgie Campbell a lovassport kiemelkedő tehetsége volt.

A 37 éves lovassztár, Georgie Campbell 2024. május 26-án az angliai Devonban megrendezett Bicton International Horse Trials-on szörnyethalt, miután leesett a lováról. „Mélységes szomorúsággal jelentjük be, hogy Georgie Campbell versenyzés közben halálos balesetet szenvedett – írta közleményében a British Eventing, a szigetország lovas versenysportot irányító testülete. –

Az esést követően azonnal odasiettek hozzá az orvosok, az életét azonban sajnos már nem lehetett megmenteni.”

Campbell a Global Quest nevű lóról esett le, az állat nem sérült meg a balesetben. A versenyt, amely eredetileg még másnap is folytatódott volna, félbeszakították. „A család magánéletének tiszteletben tartása végett ebben a rendkívül nehéz és szomorú időszakban további részleteket nem osztunk meg a nyilvánossággal” – tette hozzá a testület.

Georgie Campbell (született Strang) brit díjlovas egész életét lovaglással töltötte. Már kisgyerekként jól megtanult lovagolni, mivel édesanyja lovardát és lovasiskolát működtetett. Kentben kezdte lovas karrierjét, miután számos sikert aratott a Romney Marsh Pony Clubbal. 2010-ben debütált a Land Rover Burghley Horse Trials-on.

Sok éven át versenyzett a díjlovaglás legmagasabb szintjein,

számos alkalommal képviselte Nagy-Britanniát a Nemzetek Kupája csapataiban, és több ötcsillagos versenyen – többek között a Badminton és Burghley versenyeken – is szerepelt (ez a díjlovaglás legmagasabb szintjét jelenti). Campbell pályafutása során összesen több mint 200 versenyen indult, és ezeken összesen hatszor állt a dobogó legfelső fokára.

Campbell 2020 decemberében ment férjhez versenyzőtársához, Jesse Campbellhez, az új-zélandi válogatott tagjához. A pár többször is osztott meg fotókat az egyik kedvenc lovuknak számító Global Questről a Team Campbell Eventing nevű Instagram-fiókján.

Két sztárlovas is elhunyt egy héten belül

Több tragédia is sújtotta mostanában a lovas közösséget. Nemcsak Campbell, hanem egy másik tehetséges lovas, Elliot Patterson halálát is tömegek gyászolják ezekben a napokban. A 32 éves Patterson edzés közben vesztette az életét Ausztráliában – szintén esés következtében.

A Grand Prix-versenyző díjlovas súlyos fejsérülést szenvedett, kómába esett, majd napokkal később belehalt sérüléseibe. Pattersont tehetséges trénerként ismerték el, menyasszonyával, Alexis Hellyerrel egy lovasközpontot vezettek Queenslandben.

Campbell és Patterson mindketten védőfelszerelést viseltek a baleseteik idején.

Nyugodjanak békében.

Bár közel sem veszélytelen a lovassport, a lovak közelsége bizonyítottan jó hatással van az ember pszichéjére. Kovalik Natasa például sminkesből lett lovas tréner.

Kiemelt kép: Georgie Campbell és Darcy De La Rose 2022-ben – Fotó: Ryan Pierse/Getty Images