A sztárok között is vannak olyanok, akik nem dadusokra bízzák gyerekeiket, hanem átlagemberként állnak helyt otthon is

Ezek a sztárok a családjukat fontosabbnak tartják, mint a csillogást

A sztároknak néha napokat, heteket vagy épp hónapokat kell családjuktól, otthonuktól távol tölteniük kampányokkal, forgatásokkal, felvételekkel, világkörüli koncertekkel. Nem csoda, hogy sok sztárházasság bomlik fel egy ponton. Szerencsére akadnak hírességek, akik tényleg a családjukat helyezik az első helyre.

Közülük a legismertebb Ryan Reynolds, aki feleségével és négy gyermeke anyjával, Blake Livelyval együtt megegyezett abban, hogy csakis úgy vállalnak el új feladatokat, ha az illeszkedik családjuk menetrendjébe. Olyan nem fordulhat elő, hogy mindkettejüket hosszú időre máshová szólítják a szerződések: vagy egyikük, vagy másikuk vállal el utazós munkát, a család pedig utazik velük együtt.

Emiatt töltenek most heteket Budapesten: a sztárszínész új filmje, a MayDay forgatása miatt egy belvárosi luxushotel egy lakosztályában lakik az egész család.

Reynolds nagyon figyel arra, hogy jó apa legyen,

ott volt minden szülésnél, sőt külön lejátszólistákat állított össze vajúdó felesége szórakoztatására, éjjel pedig ő is ugyanúgy kel pelenkázni. Szinte már a szentimentalitásig szereti feleségét és négy gyereküket, ebből pedig vicces Instagram-posztok születnek. Nincs olyan forgatás, ahonnan ne rohanna haza, gyakran még jelmezben és sminkben. Számára nem létezik fontosabb, mint az otthona és a családja, s ez persze nem lenne kivitelezhető, ha Blake Lively nem venné ki belőle ugyanúgy a részét.

Példakép sztárok: Ryan Gosling és Eva Mendes

A másik Ryan sem sokkal marad le színésztársától. Feleségével ők sem dadák hadára bízzák gyerekeik nevelését, hanem ők maguk vonulnak vissza a rivaldafénytől, hogy együtt lehessenek a kicsikkel. Eva Mendes nemcsak partner ebben, de láthatóan visszavett médiamegjelenéseiből és a forgatásokból is, alig láttuk az elmúlt években. Hogy miért?

Mert van két lánya, akiket normális családban szeretne felnevelni.

Ennek érdekében még Los Angelestől is kicsit távolabb költöztek. Gosling, aki 2018-ban ugyanezen okokból szintén szünetet tartott, többször nyilatkozott már arról, hogy számára felesége és gyerekei állnak az első helyen, és ez így is marad. Mindketten sokat dolgoznak azon, hogy a házasságuk működőképes maradjon, és hogy a lányok ne más sztárok dadusai és magukra hagyott csemetéi közt nőjenek fel.

sztarok csalad

Eva Mendes és Ryan Gosling sztárpár kollégáikkal (Fotó: Sonia Recchia/Getty Images)

A családért mindent: Jessica Biel és Justin Timberlake

Ismét egy hollywoodi család, akik hajlandóak voltak távolabb költözni a rivaldafénytől amiatt, hogy ne ismerjék fel őket állandóan, és gyerekeik nyugodt körülmények között nőhessenek fel. Timberlake hosszú ideje zenél, Biel pedig televíziós és filmes karrierje miatt látható még mindig a vörös szőnyegen. Csakhogy 2012-es házasságkötésük óta ők is visszább léptek, hiszen a 8 éves Silast és a 3 éves Phineast nevelik közösen.

Biel szerint stabil otthoni életük van, amiben az anyaság szerepel az első helyen, messze a karrierálmok felett.

„A munkámat a munkahelyemen hagyom. Nem viszem haza. Igen, kimerült vagyok, és néha szükségem van egy pohár borra és arra, hogy csak úgy lógjak. De ha van egy kétéves gyereked, aki csak játszani akar veled, az a legfontosabb.”

Jennifer Garner és Ben Affleck

Jóval azelőtt, hogy Ben Affleck és Jennifer Garner beadta volna a válókeresetet, ők is csak egy újabb hollywoodi család voltak, akik megpróbáltak gyerekeket nevelni az álmok városában. Mivel mindkettőjüknek aktív, virágzó karrierje volt, amikor családot alapítottak, Garner elárulta, hogy volt egy tervük arra, hogyan váltják egymást.

A sztárok között is vannak olyanok, akik nem dadusokra bízzák gyerekeiket, hanem átlagemberként állnak helyt otthon is

Jennifer Garner és Ben Affleck válásuk után is jóban maradtak, ez a gyerekeikre is jó hatással van. A kép még 2021-ben készült Los Angelesben (Fotó: BG004/Bauer-Griffin/GC Images)

Kidolgoztak egy igazságos rendszert, amely arra szolgált, hogy úgy támogassák egymás álmait, hogy az ne károsítsa a családi életüket vagy a gyerekek nyugalmát.

Garner sosem volt távol az otthonától négy napnál tovább egyhuzamban. Vagy vitte magával a gyerekeket, vagy hazaingázott hozzájuk. A válás ellenére a szülők továbbra is mindent megtesznek, hogy a 18 éves Violet, a 15 éves Finn, és a 12 éves Sam a lehető legjobb nevelést kapja, rendszeresen szerveznek közös programokat is.

Julia Roberts és Danny Moder

Miután a Micsoda nő! kasszasiker lett, Julia Roberts Hollywood egyik legkeresettebb színésznőjévé vált. Miután eljegyezte magát Kiefer Sutherlanddel, aztán sorra randizott A-listás sztárokkal, mindenki meglepődött, hogy végül az operatőrként dolgozó Danny Moderrel kötött házasságot.

Miután megszülettek a gyerekeik, Roberts gyakorlatilag eltűnt a nyilvánosság elől.

Olyan jól sikerült elválasztania a karrierjét a családi életétől, hogy a gyerekei nem teljesen értik, hogy ő híres.

Meg is szoktak lepődni, amikor vadidegenek néha autogramot kérnek tőle. A színésznő a közösségi médiától is távol tartja magát, szerinte ez és a tény, hogy ő a gyerekei szemében a mami és nem egy filmcsillag, perspektívát és viszonylagos névtelenséget ad neki. Julia Roberts annyira jó szülő (nem mellesleg házassága is kiállta az idő próbáját), hogy 

a már felnőtt gyerekei sem akarnak kirepülni otthonról. Hogy miért? Ebből a cikkből kiderül!

Kiemelt kép: Getty Images