A legszokatlanabb nevek, amiket a sztárok valaha adtak a gyerekeiknek

A sztárcsemeték egyébként sem átlagos életét sokszor nem mindennapi nevekkel is bonyolítják.

Valószínűleg egyik szülő sem kiabálja a North West (Észak-Nyugat) vagy a Brooklyn (New York egyik városrésze) keresztneveket a magyar játszótereken, Hollywoodban azonban épp az számít szokatlannak, ha egy gyerek szokványos névre hallgat. A sztárok fantáziája tényleg határtalan, ha névadásról van szó, legutóbb például Amber Heard választásán lepődtünk meg: a texasi színésznő július elején tudatta a hírt, hogy béranya segítségével megszületett első kislánya, Oonagh Paige Heard. A nem mindennapi Oonagh név az ír uan szóból származik, amely annyit tesz: bárány. Az ír folklórban Oonagh a tündérek királynője volt, aranyló haja a földet súrolta. De az áprilisban született Oonagh Paige Heard a neve miatt garantáltan nem fog kilógni a celebgyerekek közül, soroljuk is, hogy miért.

Arthur Ever Winter Jopling

Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images

Ellie Goulding énekesnő és férje, Caspar Jopling képkereskedő májusban a The Times magazinban fedték fel, hogyan nevezték el első gyereküket. A szülők az Arthur Ever Winter név mellett döntöttek, amely magyarul valahogy úgy hangzana, hogy Artúr Örök Tél.

Remington Alexander Blackstock

Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Amikor a tudomásunkra jutott, hogyan hívják Kelly Clarkson és Brandon Blackstock kisebbik gyerekét, azt hittük, az énekesnő a hajvasalójáról nevezte el a kisfiát. Ám tudva, hogy lányuknak a River Rose nevet választották, szimplán csak azt gondoljuk, hogy a pár odavan az R betűvel kezdődő keresztnevekért.

North és Saint West

Fotó: Raymond Hall/GC Images

Kim Kardashian és Kanye West 2013-ban született lánya a North (Észak) nevet kapta, amikor pedig a valóságshow-sztár a második gyerekével lett várandós, elkezdődtek a találgatások: vajon melyik égtáj nevét kapja a kisbaba? A házaspár a Saint, vagyis Szent név mellett döntött, Kim pedig azzal indokolta a választásukat, hogy a kisfiú egy áldás a számukra, hiszen nagyon nehéz volt a terhessége.

Apple Martin

Lehet, hogy Gwyneth Paltrow és Chris Martin indította el a szokatlan nevek trendjét Hollywoodban? A színésznő és a zenész lánya, Apple (Alma) már betöltötte a 17-et, az évek múlásával pedig egyre világosabbá vált, miért ezt a nevet kapta. Édesanyjáról ma már köztudott, hogy az egészséges és minőségi táplálkozás rajongója, egy interjúban pedig azt mesélte, tetszett neki, hogy az Apple milyen tisztának és teljes értékűnek hangzik.

Blue Ivy Carter

Fotó: Michele Crowe/CBS via Getty Images

Beyoncé és Jay Z elsőszülöttjének a neve ennél több jelentéssel nem is bírhatna. Jay Z egyszer arról rappelt, hogy „a kedvenc árnyalatom a Jay Z kék” – innen a Blue. Az Ivy pedig a IV, azaz a római négyes miatt áll a kislány anyakönyvi kivonatában, ugyanis az énekesnő és a rapper is 4-én született, sőt az évfordulójuk április 4-én van.

Harper Seven Beckham

Victoria és David Beckham kislányának a neve is igazán tündéri. A Harpert édesanyja kedvenc könyvének szerzője (Harper Lee: Ne bántsátok a feketerigót!) után kapta, míg a Seven, vagyis a Hét az édesapja mezszáma volt, amikor az angol válogatottban és a Manchester Unitedban focizott.

Olympia Lightning Bolt

A nyolcszoros olimpiai bajnok atléta Usain Bolt és párja, Kasi Bennett kislánya tavaly nyáron látta meg a napvilágot. A csöppség ennél frappánsabb nevet nem is kaphatott volna, az Olympia Lighting Bolt ugyanis magyarul annyit tesz: Olimpiai Villámcsapás.

X Æ A-XII Musk

Fotó: Theo Wargo/Getty Images for Huffington Post

A legszokatlanabb név díját egyértelműen Grimes és Elon Musk egyéves kisfiának kellene odaítélni. Az énekesnő és a multimilliárdos üzletember tévéműsorban és a Twitteren is megpróbálták már elmagyarázni, miért ezt a kacifántos nevet adták első közös gyereküknek – egyelőre kevés sikerrel. A kisbaba eleinte a X Æ A-12 névra „hallgatott” (kiejtéséről azóta sincsenek egyértelmű információk, noha Elon Musk egy interjúban már elbetűzte a nevet), de végül római számra kellett változtatni, mert lehet az ember Elon Musk, a gyermeke anyakönyvének akkor is meg kell felelnie a kaliforniai törvényeknek, amelyek nem engedélyezik a számokat a keresztnevekben. És hogy miért így nevezték el a kisfiút? Az üzletember szerint a név nagy része Grimes ötlete volt, ő az A-12-t adta hozzá, ami egy szuperszonikus felderítő repülőgép volt, amelyet a CIA megbízásából készítettek, és szerinte a világ legmenőbb repülője. A név elején az X az ismeretlen változó, az Æ pedig kiejtve ash (tünde nyelven ez a mesterséges intelligencia, vagyis az AI neve). 

(Kiemelt kép: Getty Images)