3 csillagjegy aki nézegeti az exe fotóit közösségi médián

3 csillagjegy, aki titokban az exek képeit nézegeti a neten

A szakítás nehéz, és mindenki másképp birkózik meg vele. Vannak, akik a barátok összetartó erejében, a hobbijukban vagy a munkájukban lelnek vigaszt, míg mások… Nos, lehet, hogy egészen más módját választják a feldolgozásnak.

Egy közelmúltbeli felmérés szerint az anonim válaszadók több mint 80%-a bevallotta, hogy a szakítás után – sőt, sokan az azt követő években is – olykor-olykor bizony rápillantottak volt szerelmük (vagy szerelmeik) profiljára a közösségi médiában. Ez idáig nem is annyira meglepő, hiszen valljuk be, az ember kíváncsi természet, és mindenkit érdekel, hogy jól megy-e a sora annak, akivel egykor közös életet élt.

Exünk digitális lábnyoma betekintést kínál egy szakítás utáni világba, ahol ember legyen a talpán, aki még nem járt néhanapján.

Ugyanakkor érdemes résen lenni, hiszen az internetes láthatóság világában könnyen kényszeressé válhat az exek profiljának ellenőrzése.

A szakítás utáni közösségimédia-függőség megszüntetése elengedhetetlen a gyógyuláshoz és a továbblépéshez, amit az asztrológia szerint különösen az alábbi három – igencsak érzékeny – csillagjegynek érdemes figyelembe vennie.

sztalkolás, exek, közösségi média

A kíváncsiság még nem baj, de a saját érdekünkben nem árt némi határt is szabni. 3 csillagjegynek jobban kellene figyelnie erre (Fotó: Getty Images)

1. Rák (június 22. – július 22.)

A Rákok hihetetlenül érzékeny lelkek, akik nagyon mélyen kötődnek szeretteikhez. Ez a kötődés pedig akkor sem szűnik meg, ha hosszú évekkel ezelőtt történt a szakítás, hiszen gondoskodó természetük miatt mindig mindent tudni szeretnének egykori szerelmük sorsának alakulásáról.

 

Meglehet, hogy újra boldog párkapcsolatban élsz, a múlt egy részét azonban ekkor sem vagy képes teljesen elengedni, ami megszállottá tehet a közösségi oldalakat pörgetve. Kedves Rák, értjük az indíttatást, de a saját érdekedben ne felejts el határokat húzni, és mindenekelőtt ne a múltnak, hanem a mának élni! 

 

2. Skorpió (október 24. – november 22.) 

A heves és szenvedélyes Skorpió mély érzelmeiről és rendíthetetlen hűségéről ismert. Nagyon ritkán nyílik meg mások előtt, és mivel igencsak nehéz elnyerni a bizalmát, nagy becsben tartja azt, akit mégis sikerül közel engednie magához.

De hiába minden igyekezet, így is megeshet, hogy szakítással végződik egy kapcsolat, amit az állatöv képviselői közül talán a Skorpió visel a legnehezebben. Évekbe telhet, mire túlteszi magát az elváláson, amit tovább nehezít, hogy megszállottan, féltékenyen – és a lehető legnagyobb titokban – követi egykori szerelme mozzanatait az interneten.

3. Bika (április 21. – május 20.)

A kitartó és makacs Bika amennyire hűséges, legalább annyira birtokló természet is. Egy kapcsolatot akkor is nehezen enged el, ha a dolgok már egyáltalán nem működnek közte és partnere között.

Kitartó természete révén akkor sem adja fel egykönnyen, ha jól tudja: viselkedése olykor önsorsrontóvá is válhat. Amikor épp egyedül van, órákat képes azzal tölteni, hogy volt párja fotóit, bejegyzéseit és lájkolóit elemezi, hátha leszűrhet valami újat: kikkel, hol ünnepelte a születésnapját, és az új ismerősök közül vajon ki lehet az, akivel randizik is?

A dolog évek múltán akár unaloműző megszokássá is válhat – még abban az esetben is, ha a Bika elviekben rég továbblépett.

A tökéletes kapcsolatra nincs recept, arra azonban mintha lenne, hogy mely 3 csillagjegy esetében borítékolható a szakítás, ha túl sok stressz lép be a hétköznapokba.

Kiemelt kép: Getty Images