Bocsánatot kérni valakitől, akit megsértettünk, nem mindig egyszerű – különösen az alábbi három csillagjegy számára okozhat fejtörést a mindennapokban.

Hogy ki mikor, illetve milyen bolygóállás ideje alatt születik, az az asztrológia szerint bizonyos személyiségjegyeinkre is hatással lehet. Ezen tulajdonságok között jó, és minden igyekezet ellenére kevésbé előnyös jellemvonásaink is lehetnek. Erősségei, gyengeségei tehát mindnyájunknak vannak – cikkünkben most az utóbbira helyezünk nagyobb hangsúlyt. 

Mindannyian tapasztaltuk már, mennyire nehéz bocsánatot kérni egy-egy hevesebb vita után, és biztosan ismerünk olyan embert is, aki akkor sem kérne bocsánatot, ha egyértelműen hibázott, és ha harapófogóval próbálnánk kiszedni belőle. Nos, a felelősségvállalás tényleg nehéz dolog, éppen ezért érett személyiségre vall, ha képesek vagyunk megbirkózni a tévedhetőség tényével.

Ami különösen az alábbi három önfejű csillagjegynek okozhat fejtörést a mindennapokban, akik jellemükből fakadóan – és korántsem rosszindulatból – aligha hajlandóak szembenézni azzal, akit megbántottak.

1. Bika (április 21 – május 21.)

A Bikák szépsége az önazonosságban rejlik. A színlelés olyan messze áll tőlük, mint Makó Jeruzsálemtől, éppen ezért véleményüket akkor sem félnek megosztani a környezetükkel, ha jól tudják: ezzel bizony nem aratnak majd osztatlan sikert.

Ez mind szép és jó, de a könyörtelen igazságosztásnak hátulütői is lehetnek, amit nem feltétlenül sikerül minden helyzetben jól felmérnie az állatöv egyik leghatározottabb képviselőjének. Földjegyként a Bikáknak erős igényük van a belső biztonságra és a kontrollra, a hibák beismerése – és az ezzel járó esetleges bocsánatkérés, bűntudat és kompromisszum – pedig megkérdőjelezheti bennük azt a stabilitást, ami a jellemükből fakad. 

Jó hír viszont, hogy a bocsánatkérés is tanulható. Kedves Bika, tudjuk, hogy fontos számodra a büszkeséged, de ne feledd: hosszú távon mégiscsak könnyebb az élet, ha nem szeretnél mindenáron tévedhetetlennek tűnni.

bocsánatkérés

Ennek a három csillagjegynek nehezen megy a bocsánatkérés (Fotó: Getty Images)

2. Oroszlán (július 23. – augusztus 23.) 

Ahhoz, hogy tévedését képes legyen beismerni, az állatöv népszerű királyának némi önreflexióra és alázatra is szüksége lenne – vagyis az Oroszlánnak nem kenyere a bocsánatkérés.

Gondoljunk csak a brit királyi család „Soha ne panaszkodj, soha ne magyarázkodj” mottójára, ami évtizedek óta hatékony stratégiának bizonyul a nyilvánosság előtt. Hatékonyság azonban ide vagy oda, a státuszát féltő Oroszlánnak nem árt tudnia, hogy egyetlen őszinte bocsánatkéréstől sem dőlt még össze a világ. Sőt, épp ellenkezőleg.

3. Skorpió (október 24. – november 22.)  

A szeszélyes, átalakulásért felelő Plútó uralta Skorpió amennyire lenyűgöző, legalább annyira titokzatos, összetett személyiség is. Jól ismeri az emberi pszichét, ami hiperérzékenységgel, sértődékenységgel és makacssággal is társul, így a hatalmi játszmák sem állnak távol tőle.

Bár nagyra értékeli kapcsolataiban az őszinteséget és a hitelességet, a kiszolgáltatottságtól való félelme, irányításvágya miatt mégis nehezére esik beismerni, ha vérig sértett valakit.

Pedig egy őszinte bocsánatkérés képes lehet megmenteni a kapcsolatainkat és helyreállítani a békét az életünkben.  

Ez a 3 csillagjegy viszont képes bocsánatot kérni, de soha nem őszintén teszi azt. 

Kiemelt kép: Getty Images